Hivatalos: Seidl a Saubernél folytatja, örülnek az Audinál is! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Seidl a Saubernél folytatja, örülnek az Audinál is!

HIRDETÉS
Andreas Seidl lett a Sauber vezérigazgatója azt követően, hogy a német szakember távozását kedden bejelentette volt csapata, a McLaren.
Andreas Seidl, Team Principal, McLaren

Seidl 2019 óta látta el a csapatfőnöki teendőket a McLarennél, a wokingi gárda pedig kedden erősítette meg, a szakember azonnali hatállyal távozik Wokingból, helyét pedig Andrea Stella veszi majd át.

Nem sokkal a McLaren közleménye után aztán érkezett a megerősítése is annak, hogy Seidl a Saubernél folytatja, ahonnan hamarosan távozik Frederic Vasseur csapatfőnök.

A svájciak közleménye szerint Seidl januártól kezdődően a Sauber Group vezérigazgatójaként dolgozik majd tovább, ahol Vasseur ügyvezetői feladatait látja majd el. Fontos megemlíteni, hogy nem Seidl lesz a jelenleg Alfa Romeo néven futó istálló csapatfőnöke, ám az ő feladata lesz az, hogy kiválassza a megfelelő szakembert a gárda vezetésére.

A bejelentéssel egyidőben egyébként a Sauberrel 2026-tól szövetkező Audi is közleményt adott ki, melyben üdvözölte Seidl érkezését. A német gyártó vezetője, Oliver Hoffman szerint Seidl „motorsportban elért eredményei lenyűgözőek”. Úgy hírlik, az Audinak igencsak komoly szerepe volt abban, hogy a passaui születésű szakember végül a Sauber F1-es csapatánál folytatja tevékenységét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!