Hivatalos: Senna tesztlehetőséget kapott a Hondától

Ahogy arra számítani is lehetett, a Honda Racing hétfőn kiadott hivatalos közleményében megerősítette, hogy még ebben a hónapban Forma-1-es tesztlehetőséget biztosít a néhai Ayrton Senna unokaöccsének, a GP2 idei ezüstérmesének, Bruno Sennának.

Ahogy arra számítani is lehetett, a Honda Racing hétfőn kiadott hivatalos közleményében megerősítette, hogy még ebben a hónapban Forma-1-es tesztlehetőséget biztosít a néhai Ayrton Senna unokaöccsének, a GP2 idei ezüstérmesének, Bruno Sennának.

A GP2-es bajnokság idei második helyezettje első alkalommal próbálhatja ki magát Forma-1-es autó volánja mögött, mikor a téli tesztek első állomásának helyet adó Barcelonában pályára gördülhet a Honda idei autójával.

A tesztprogramra november 17. és 19. között kerül majd sor. A Honda nem titkolja, hogy azért biztosít tesztlehetőséget a 25 éves brazilnak, hogy felmérje képességeit, és azután döntsön arról, leszerződteti-e a 2009-es szezonra.

A brackley-i bázisú alakulat egyelőre még nem erősítette meg, hogy ki lesz Jenson Button csapattársa a következő idényben, és Rubens Barrichello jövője továbbra is lóg a levegőben.

“Boldogok vagyunk, hogy tesztlehetőséget biztosíthatunk Brunónak a hónap végén, miközben folyamatosan térképezzük fel azokat a versenyzőket, akik szóba jöhetnek számunkra a következő évre” – mondta a csapat főnöke, Ross Brawn.

“Egy lenyűgöző év után a GP2-ben, Bruno lehetőséget kap arra, hogy bebizonyítsa, valóban készen áll feljebb lépni, és bemutatkozni a Forma-1-ben. Célunk az, hogy a megszerezhető legjobb versenyzőkkel vághassunk neki a következő évnek, ezért is vagyunk kíváncsiak Bruno teljesítményére.”

“Az elkövetkezendő két hétben Bruno rengeteg időt fog velünk tölteni a brackley-i bázison, ahol együtt fog dolgozni a mérnökökkel, és gyakorolni fog a szimulátorunkban, hogy biztosan felkészülten érkezhessen meg erre a fontos tesztre.”

Senna boldog volt, hogy lehetőséget kapott a Hondától.

“Természetesen nagyon izgatott vagyok, hogy életemben először kipróbálhatom magam egy Forma-1-es autó volánja mögött, és az, hogy ezt a Hondával tehetem meg, egy álmom valóra válása” – mondta a brazil versenyző. “Bár még csak négy éve vagyok jelen a motorsportban, már jó ideje ki szeretném próbálni magam egy F1-es autóban, és úgy érzem, készen állok a kihívásra.”

“Már eddig is elég sok időt töltöttem a csapat brackley-i bázisán, és nagyon élveztem a megbeszéléseket a csapattal, a munkát a mérnökökkel, melyek során mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljek a tesztre. Mindenki nagyon készséges volt velem, és különleges érzés számomra, hogy lehetőséget kaptam együtt dolgozni Ross Brawnnal.”

“Már alig várom, hogy két hét múlva autóba ülhessek, de tudom, hogy ez egy nagy lehetőség, így minél többet akarok tanulni mielőtt Barcelonába utaznék. Bízom abban, hogy megmutathatom a csapatnak, hogy mit is tudok, így csakis rajtam múlik, hogy milyen munkát végzek a teszten.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS