Hivatalos: Silverstone elveszíti a Brit Nagydíjat

A Nemzetközi Automobil Szövetség pénteken kiadott hivatalos közleményében bejelentette, hogy a Brit Nagydíj Silverstone-ból Doningtonba költözik a 2010-es idénytől.

A Nemzetközi Automobil Szövetség pénteken kiadott hivatalos közleményében bejelentette, hogy a Brit Nagydíj Silverstone-ból Doningtonba költözik a 2010-es idénytől.

Több hónapos találgatásoknak vetett véget az FIA, pénteken kiadott közleményével, miszerint 2010-től a Donington Park ad majd otthont a Brit Nagydíjnak.

“Azt követően, hogy több évig próbálkoztunk, és nem tudtunk dűlőre jutni a BRDC-vel, boldogan jelentjük be, hogy Bernie-nek sikerült biztosítania a Brit Nagydíj helyét az F1-es versenynaptárban” – mondta az FIA elnöke, Max Mosley.

“A Doningtonban tervezett fejlesztések elnyerték a tetszésünket, és úgy gondoljuk, hogy a pálya megfelel majd azoknak az igényeknek, amiket mi és a FOM a modern Forma-1-es pályától elvár. A brit rajongók végre egy olyan pályát kapnak, amit megérdemelnek.”

A FOM elnöke, Bernie Ecclestone a következőkkel folytatta: “A bizonytalanságnak vége. Szerződést kötöttünk a Donington Park vezetőségével, mellyel a Brit Nagydíj jövője biztosítva van.”

“Egy világszínvonalú Forma-1-es pályát szeretnénk Nagy Britanniában, egy olyat, amire a csapatok és a brit F1 rajongók büszkék lehetnek. A Doningtonban tervezett fejlesztések pedig ezt biztosítják. Ezzel a helyszínnel ismét visszatérhet a brit motorsport a térképre.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!