Hivatalos: Silverstone megmentette a Brit GP-t - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Silverstone megmentette a Brit GP-t

HIRDETÉS

A BRDC pontot tett a hosszú hónapok óta tartó találgatások végére, és hétfőn megerősítette, hogy sikerült egyezséget kötnie Bernie Ecclestone-nal, és a következő 17 évben Silverstone ad otthont a Brit Nagydíjnak.

A BRDC pontot tett a hosszú hónapok óta tartó találgatások végére, és hétfőn megerősítette, hogy sikerült egyezséget kötnie Bernie Ecclestone-nal, és a következő 17 évben Silverstone ad otthont a Brit Nagydíjnak.

Nyáron úgy tűnt, hogy Silverstone utolsó f1-es versenyét rendezte az idei évben, mert a sportág kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone az év elején egy 17 évre szóló megállapodást kötött a Donington Park vezetésével.

Donington azonban nem tudta előteremteni a pálya átépítéséhez és felújításához szükséges anyagi hátteret, így a két fél közötti szerződés automatikusan felbomlott, ekkor került képbe ismét Silverstone.

A pályát birtokló BRDC hosszú hetek óta tárgyalásban állt Ecclestone-nal, ám sokáig nem tudtak megegyezni a részletekben, legfőképpen a szerződés hosszában. Végül aztán a pálya vezetése egy 17 évre szóló szerződést írt alá a FOM-mal.

A Donington Park egyébként hatalmasat bukott mindezzel, hiszen nem elég, hogy nem sikerült megszereznie a forma-1-es versenyt, a MotoGP mezőnyét sem láthatja vendégül jövőre, hiszen az eredeti terv az volt, hogy a két széria helyszínt cserél, így jövőre Silverstone-ba látogat el a MotoGP.

“Megvalósult, hogy Silverstone joggal mondhatja el magáról, hogy a motorsportok hazája” – mondta a BRDC elnöke, Damon Hill a hétfői sajtótájékoztatón Londonban.

“Minden motorspotnak a hazája. A BRDC-n belül mindenki imádja a motorsportot, és már alig várjuk, hogy vendégül láthassuk a MotoGP mezőnyét, illetve jövőre is megrendezhessük a Brit Nagydíjat.”

“Nem egyszerű egy ilyen átfogó, nagy jelentőséggel bíró szerződést véglegesíteni, hiszen óriási felelősség, de a BRDC folytatni szerette volna ezt az együttműködést.”

“Mindenki tisztában volt azzal, hogy a Brit Nagydíj nem csupán egy sportesemény, hanem az ország iparának mozgatórugója. Ezt elveszíteni nagy kárt okozott volna, talán nem is lett volna több visszatérés.”

Ecclestone korábban azért nem akart hosszabbítani Silverstone-nal, és választotta az akkor szerencsésebbnek tűnő Donington Parkot, mert nem volt megelégedve a pályán található létesítményekkel, azokat elavultnak tartotta.

Hirdetés

A most aláírt szerződés természetesen erre a területre is kitér, a brit pályának vállalnia kellett a kiszolgáló létesítmények felújítását. Hill elmondta, hogy a munkálatok már karácsony után megkezdődnek, és az új boxutca és paddock a 2011-es versenyre teljesen elkészül.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!