Friss hírek

Hivatalos: Szakít Mick Schumacher és a Ferrari

Távozik a Ferrari akadémiájáról Mick Schumacher – jelentette be az olasz istálló csütörtökön, hivatalos közleményben. A német versenyző valószínűleg a Mercedes tartalékosa lesz 2023-ban.

Schumacher még 2019 januárjában lett a Ferrari akadémiájának tagja, melyet követően két idényen át a Forma-2-ben versenyzett a Prema Racing színeiben, 2020-ban pedig a bajnoki címet is elhódította. A fiatal pilóta aztán 2021-ben, a Haas színeiben mutatkozott be a Forma-1-ben, az amerikai istállónál két szezont töltött el, 2023-ra azonban nem kapott versenyzői szerződést a csapattól, így jövőre nem lesz tagja az F1-es mezőnynek.

A Ferrari csütörtökön erősítette meg, amire a hírek alapján már számítani lehetett: a csapat befejezi együttműködését Schumacherrel, aki jó eséllyel 2023-ban a Mercedes Forma-1-es csapatának tartalékversenyzője lesz majd.

Hirdetés
 

„A Scuderia Ferrari köszöni Micknek az elmúlt négy évet, és azt a rengeteg kilométert, amit együtt megtettünk, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre” – írja a csapat közleménye.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!