Hivatalos: Szerződést hosszabbított Sainz és a Ferrari! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Szerződést hosszabbított Sainz és a Ferrari!

HIRDETÉS
Az olasz Forma-1-es csapat az idei első hazai nagydíján jelentette be a hírt, miszerint további két évre aláírt a spanyol pilótával. Carlos Sainz jövője így 2024 végéig biztosított a Ferrari kötelékében.
FERRARI F1 TEST BAHRAIN VENERDI 12/03/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz

Bár az utóbbi napok pletykái még arról szóltak, a pilóta és az istálló tárgyalásai nehezen haladnak, csütörtök délelőtt a Ferrari Forma-1-es csapata hivatalos közleményben tudatta a világgal: megbízik a Sebastian Vettel utódjaként leigazolt Carlos Sainzban, ezért 2024 végéig szerződést hosszabbít vele.

„Nagyon boldog vagyok, amiért meghosszabbítottam a szerződésemet a Scuderia Ferrarival” – fogalmazott Sainz a bejelentés kapcsán. „Mindig azt mondtam, hogy nincs náluk jobb Forma-1-es csapat, és a velük töltött első évem alapján elmondhatom, őket képviselni és az ő versenyoveralljukat hordani különleges és mással összehasonlíthatatlan érzés. Az első szezonom Maranellóban erős és tanulságos volt, miközben az egész csapat együtt fejlődött. Az idei szezon tisztán tükrözi az eddig befektetett munkát.”

„Felbátorít ez a szerződéshosszabbítás. Alig várom, hogy autóba üljek, a lehető legjobbamat nyújtsam a Ferrarinak és megörvendeztessem a szurkolókat. Az F1-75 bizonyítottan élmenő autó, ami lehetővé teszi, hogy a pályán a céljaimért dolgozhassak, és megszerezzem az első futamgyőzelmemet” – fogalmazott Sainz.

A bejelentést Mattia Binotto csapatvezető is kommentálta.

„Több alkalommal is mondtam már, hogy szerintem mi rendelkezünk a Forma-1 legjobb pilótapárosával, így minden egyes futam elteltével egyre természetesebbnek tűnt a döntés, hogy meghosszabbítsuk Carlos szerződését. Az eddig velünk töltött idő alatt bizonyította azokat a képességeit, amiket elvártunk tőle, értékes eredményeket szerzett, és mindent kihozott a lehetőségeiből.

„Az autón kívül keményen dolgozik, figyelme pedig minden apró részletre kiterjed, ami az egész alakulat előrelépését segítette. Közösen ambiciózus célokat tűzhetünk ki. Biztos vagyok benne, hogy Charles-szal karöltve jelentős szerepet vállalhat abban, hogy a Ferrari legendájának tüzét táplálja, és új fejezeteket írjon a csapat történetében” – fogalmazott Binotto.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!