Hivatalos: Távozik Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Távozik Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke!

HIRDETÉS
Azonnali hatállyal távozott a Haas Forma-1-es alakulatának csapatfőnöki székéből Günther Steiner — jelentette be az amerikai istálló magyar idő szerint szerda este. Helyét Ayao Komatsu veszi át.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 10: Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1, is interviewed during the Bahrain March testing at Bahrain International Circuit on Thursday March 10, 2022 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Carl Bingham / LAT Images)

A Haas csapata 2023-ban az utolsó, 10. helyen zárta a konstruktőrök versenyét, szerdán pedig kiderült, lemondott posztjáról az istálló technikai igazgatója, Simone Resta. Ezzel azonban nem értek véget a rossz hírek az amerikai versenyistálló rajongói számára, nem sokkal később ugyanis a csapat közleményben tudatta, az alapító-csapatfőnök, Günther Steiner is távozik.

Az olasz szakember 2016 óta, tehát a csapat megalakulásától kezdve irányította a Haast, mely legjobb eredményét 2018-ban érte el a Forma-1-ben, amikor is a konstruktőri 5. helyen végzett. Steiner szerződése a tavalyi év végén járt le az istállónál, a felek pedig végül nem hosszabbították azt meg. A Haas csapata szerdán tudatta, Steiner helyét Ayao Komatsu veszi majd át, kinek feladatait egy most még meg nem nevezett műveleti igazgató segíti majd. Gene Haas tulajdonos világossá tette, célja, hogy mihamarabb javítson az F1-es istálló versenyképességén.

„Szeretném kifejezni hálámat Günther Steiner felé az elmúlt évtizedben végzett kemény munkájáért, és a legjobbakat kívánom neki a jövőre” — fogalmazott. „Ami a továbbiakat illeti, egyértelmű volt, hogy javítanunk kell a pályán nyújtott teljesítményünkön. Ayao Komatsu csapatfőnökké való kinevezésével egy mérnöki szív lesz majd a menedzsmentünkben.”

„Voltak sikereink, de következesen kell szállítanunk az eredményeket, hogy elérjük szélesebb céljainkat szervezetként. Hatékonyan kell felhasználnunk a forrásainkat, de javítanunk kell a tervezésen és a mérnöki kapacitásunkon is, ami a kulcsa a csapat sikereinek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!