Hivatalos: Todt indul az újraválasztáson

Az FIA elnöke, Jean Todt hivatalosan is megerősítette, hogy indulni fog a jövő hónapban esedékes elnökválasztáson.


Az FIA elnöke, Jean Todt hivatalosan is megerősítette, hogy indulni fog a jövő hónapban esedékes elnökválasztáson.

A francia szakember sokáig nem nyilatkozott terveiről, azonban az Olasz Nagydíjnak helyet adó Monzában kijelentette, hogy szembe száll kihívójával, David Warddal és indulni fog az elnökválasztáson.

Arra a kérdésre, hogy reagáljon azon híresztelésekre, melyek szerint nem indul az újraválasztáson, Todt a következőket mondta az AUTOSPORT-nak: „Nincs spekuláció: indulni fogok.”

„Tiszteletben kell tartanod a folyamatot. Tegnap jelentették be, hogy elindult a kampányidőszak. Mindenki tudja, hogy nagy a támogatásom, és elkezdtünk valamit. Ez olyan, mint a helymászás. Mindig feljebb és feljebb akarsz jutni, de mi most 3000m-en vagyunk és még hosszú az út.”

A szakember azt is elmondta, hogy nem csak az FIA tagjai, hanem a csapatok vezetői is támogatják, aminek felettébb örül, hiszen korábban olyanokat olvasott a sajtóban, hogy nem túlságosan népszerű.

„Azt kell mondjam, hogy örömteli volt számomra hallani a csapatvezetők kommentjeit tegnap” – folytatta. „Korábban azt olvastam a sajtóban, hogy az F1 közösség szó szerint utál, ami miatt néha frusztráltnak éreztem magam, pedig ezeknek az irományoknak nem sok köze volt a valósághoz.”

Todt azt is bevallotta, hogy számos olyan aspektusa van elnökségének, ami utat ad a kritikusoknak, de elmondta, hogy komfortosan érzi magát és örül, hogy úgy tud irányítani, hogy távol tartja magát a reflektorfénytől – nem úgy, mint elődje, a botrányhős, Max Mosley.

„Néha követek el hibákat, de én is ember vagyok és bízom abban, hogy továbbra is képes leszek jó dolgokat csinálni” – magyarázta. „Nem az én természetem, hogy mindenhol ott legyek és egyfajta diktátorként lépjek fel. Számomra a harmónia és a konszenzus sokkal jobban fekszik. Én így dolgozom, így vezetek.”

„Sajnálom, és talán ez az én gyengeségem, de láttam egy srácot a Ferraritól, aki azt mondta, hogy hiányzom nekik. Néha találkozom emberekkel a Peugeot-tól. 1993 júliusában hagytam el a Peugeot-t, és még mindig emlékeznek a közös időnkre, hogy milyen jó volt együtt dolgozni velem.”

„Sikerült néhány nagyon jó kapcsolatot kiépítenem nagyon jó emberekkel. Úgy érzem, hogy sok jó dolgot tettünk a sportért és az autóiparért és csak ez az, ami számít. Azonban nem fogok vitákba belemenni, vagy kommentálni azt, amit mások mondanak, vagy éppen nem mondanak.”

„Hogy őszinte legyek, túl öreg vagyok én már ehhez.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!