Hivatalos: Törölték az F1-es Francia Nagydíjat! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Törölték az F1-es Francia Nagydíjat!

HIRDETÉS
Nem rendezik meg a június végére tervezett Forma-1-es Francia Nagydíjat – jelentették be a szervezők hétfőn délelőtt.
CIRCUIT PAUL RICARD, FRANCE - JUNE 23: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10 leads Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10 and Charles Leclerc, Ferrari SF90 at the start of the race during the French GP at Circuit Paul Ricard on June 23, 2019 in Circuit Paul Ricard, France. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

A versenyt az eredeti tervek szerint június 28-án rendezték volna meg Le Castellet-ben, ám egy ideje már számítani lehetett arra, hogy azt nem tudják megtartani a koronavírus-járvány miatt.

A szervezők végül hétfőn délelőtt adtak ki közleményt, melyben megerősítették, nem rendezik meg idén a Francia Nagydíjat.

A döntést azt követően hozták meg, hogy a járvány miatt Franciaország elnöke nemrég legalább július közepéig minden jelentős esemény megrendezését megtiltotta, és továbbra is zárva tartja az ország határait. A szervezők megerősítették, nem kap új időpontot a verseny az idei évre.

„Szoros kapcsolatban álltunk a franciaországi promóterrel ebben a képlékeny helyzetben, és bár csalódottak vagyunk, hogy a Francia Nagydíjat nem rendezik meg, teljes mértékben támogatjuk a francia hatóságok döntését, és izgatottan várjuk, hogy visszatérjünk a Paul Ricardra hamarosan” – mondta Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

A száguldó cirkusz vezetősége azt reméli, júliusban rajtolhat majd el a 2020-as idény: a tervek szerint július első két hétvégéjén két versenyt rendeznek Ausztriában, ezt követően pedig Silverstone-ba látogat a mezőny. Az idény zárt kapus futamokkal kezdődik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!