Hivatalos: Tsunoda 2023-ban is az AlphaTaurinál marad! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Tsunoda 2023-ban is az AlphaTaurinál marad!

HIRDETÉS
2023-ban is az AlphaTauri Forma-1-es csapatánál marad Yuki Tsunoda – erősítette meg a faenzai istálló csütörtökön, hivatalos közleményében.
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Yuki Tsunoda of Japan and Scuderia AlphaTauri talks to the media in the Paddock prior to practice ahead of the F1 Grand Prix of Miami at the Miami International Autodrome on May 06, 2022 in Miami, Florida. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

A japán versenyző 2021-ben csatlakozott a Red Bull kiscsapatához, és bár hullámzóan alakult első éve, az idei szezonra is lehetőséget kapott. Mivel pedig 2022-ben bár egyre következetesebb és jobb teljesítményt nyújt, evidens volt, hogy a következő idényre is megtarthatja helyét. Ezt végül csütörtökön jelentette be a csapat.

„Szeretnék óriási köszönetet mondani a Red Bull-nak, a Hondának és Scuderia AlphaTaurinak azért, hogy folyamatosan lehetőséget adnak nekem arra, hogy az F1-ben vezessek” – fogalmazott a már 38 F1-es nagydíjhétvégét maga mögött tudó japán. „Miután tavaly Olaszországba költöztem, hogy közelebb legyek a gyárhoz, tényleg érzem, hogy a csapat részévé váltam, és örülök, hogy 2023-ban is velük versenyezhetek.”

„Természetesen a 2022-es idény még nem ért véget, és keményen nyomjuk a középmezőny küzdelmeiben, szóval teljes mértékben arra fókuszálok, hogy a lehető legjobban zárjam az évet, és persze utána várni fogom már a következő idényt is.”

Franz Tost, az istálló csapatfőnöke hozzátette: „Yuki egy nagyon tehetséges versenyző, és sokat fejlődött idén. A tempó, amit mostanában mutat, ékes bizonyítéka a meredek tanulási görbének, ami azt mutatja, hogy megérdemli a helyét az F1-ben. Én pedig további erős eredményeket várok tőle a következő hat versenyen.”

„Én mindig azt mondom, egy versenyzőnek legalább 3 évre van szüksége ahhoz, hogy megvesse a lábát a Forma-1-ben, szóval örülök, hogy megadtuk neki az időt arra, hogy megmutassa, mire képes.”

„Ez egyúttal elismerés Dr. Marko és versenyzői programjának is, miszerint képesek vagyunk fiatal tehetségeket felhozni az alsóbb kategóriákból, és tudjuk fejleszteni őket.”

Az AlphaTauri változatlan felállással kíván nekivágni a 2023-as idénynek, hiszen nemrégiben Pierre Gaslyval is szerződést hosszabbított a csapat. A francia pilóta viszont könnyen lehet, hogy csapatot vált, és jövőre már az Alpine-nál folytatja. A legfrissebb hírek szerint ebben az esetben Nyck de Vries veheti át a helyét, akivel nemrégiben, Grazban már tárgyalt a Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!