Hivatalos: Tsunoda és Ricciardo 2024-ben is az AlphaTaurinál marad - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Tsunoda és Ricciardo 2024-ben is az AlphaTaurinál marad

2024-ben is a Yuki Tsunoda - Daniel Ricciardo párossal áll rajthoz a Forma-1-ben az AlphaTauri - jelentette be az olasz istálló szombat hajnalban.

Tsudona 2021-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Red Bull fiókcsapatánál, jelenleg tehát harmadik szezonját teljesíti a száguldó cirkuszban. Bár az idei szezonban konstans teljesítményt nyújt, az AlphaTauri autójával ő sem képes nagy csodákat elérni, így villantania sem egyszerű.

Bár az elmúlt hetekben voltak pletykák arra vonatkozóan, hogy az istálló nem hosszabbítja meg szerződését a következő idényre, ehelyett inkább a Daniel Ricciado – Liam Lawson kettőssel áll rajthoz, az AlphaTauri nem sokkal ezelőtt hivatalos közleményben erősítette meg, Tsunoda 2024-ben is a csapat versenyzője marad.

A 23 esztendős versenyző eddigi F1-es pályafutása során 14 alkalommal tudott pontot szerezni, legjobb eredményét a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon érte el, ahol a 4. helyen futott be.

Az AlphaTauri bejelentette azt is, Tsunoda csapattársa Daniel Ricciardo lesz jövőre. Az ausztrál pilóta év közben Nyck de Vries helyét vette át, jelenleg azonban kényszerpihenőjét tölti, miután Hollandiában kezét törte. A nyolcszoros futamgyőztes korábban kijelentette, szeretne visszatérni egykori csapatához, a Red Bull Racinghez. 

Az AlphaTauri közleményében említést tesz a Ricciardót jelenleg helyettesítő Liam Lawsonról is: az új-zélandi 2024-ben is a Red Bull Racing és az AlphaTauri tartalékosa lesz majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!