Friss hírek

Hivatalos: Tsunoda lesz Gasly csapattársa az AlphaTaurinál!

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 15: Yuki Tsunoda of Scuderia AlphaTauri and Japan  during the F1 Young Drivers Test at Yas Marina Circuit on December 15, 2020 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Peter Fox/Getty Images)
Yuki Tsunoda lesz az AlphaTauri Forma-1-es csapatának egyik versenyzője 2021-ben – jelentette be a faenzai istálló. A japán pilóta Pierre Gaslyhoz csatlakozik.

A japán versenyző egy ideje már tagja a Red Bull juniorcsapatának, illetve a Honda versenyzői akadémiájának, az idei szezonban pedig a 3. helyen zárt a Forma-2-es sorozatban a Carlin csapatával.

A 20 esztendős pilóta ennek köszönhetően rendelkezik a Forma-1-es szuperlicenc megszerzéséhez szükséges pontokkal, így 2021-ben bemutatkozhat a száguldó cirkuszban.

Tsunoda az AlphaTauritól távozó Daniil Kvyat helyét veszi át a Red Bull kiscsapatánál, és Pierre Gasly csapattársa lesz. Gaslyval már korábban szerződést hosszabbított a faenzai istálló.

„Mint a legtöbb versenyzőnek, nekem is mindig is a Forma-1 volt a célom, szóval nagyon boldog vagyok” – mondta Tsunoda, aki kedden, Abu Dhabiban tesztelt is már az AlphaTauri idei autójával.

„Szeretnék köszönetet mondani az AlphaTaurinak, a Red Bullnak és Dr. [Helmut] Markónak ezért a lehetőségért, mint ahogy természetesen mindenkinek a Hondánál azért, hogy egész pályafutásom során támogattak engem, és nagyszerű lehetőségeket adtak az Európában való versenyzésre.”

„Köszönetet kell mondanom azon csapatoknak is, amelyeknél eddig versenyeztem, különösen a Carlinnak, akikkel idén rengeteget tanultam. Tudom, hogy sok japán F1-rajongó reményeit képviselem majd jövőre, és mindent meg fogok tenni értük.”

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke hozzátette: „A Red Bull egy ideje már figyelemmel kísérte Yuki pályafutását, és biztos vagyok benne, hogy nagy érték lesz majd csapatunk számára.”

„Idén a Forma-2-ben demonstrálta, hogy megvan a kellő agresszívója a versenypályán, és a szükséges technikai tudása. A novemberi, imolai teszten, ahol a 2018-as autónkat vezette, a köridejei nagyon következetesek voltak a versenyszimuláció során, fejlődött a tesztnap során, és hasznos visszajelzéseket adott a mérnököknek.”

„A Honda-mérnökökkel is nagyon simulékony volt a munkája, ami kétségkívül sokat segít. Az eheti, abu dhabi teszten is bizonyította, hogy gyorsan tanul, és készen áll a Forma-1-es bemutatkozásra.”

Utoljára 2014-ben versenyzett japán pilóta a Forma-1-ben, Kamui Kobayashi.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek