Hivatalos: Új technikai igazgatója lesz az Alfa Romeónak

Alfa Romeo Racing, Jan Monchaux, technical director
Fotó: Alfa Romeo Racing
Az Alfa Romeo Forma-1-es csapata szerdán hivatalos közleményben jelentette be, Jan Monchaux lesz az istálló új technikai igazgatója, miután Simone Resta a június végén visszatér a Ferrarihoz.

Resta tavaly májusban érkezett a Ferraritól az Alfa Romeóhoz, ám már hónapokkal ezelőtt arról pletykáltak, a maranellóiak a kiábrándító idénykezdet után visszahívják a szakembert.

Bár ezt az olaszok még nem erősítették meg, az Alfa Romeo szerdán sajtóközleményt adott ki, melyben bejelentette Resta távozását, illetve azt is, hogy feladatait Jan Monchaux veszi át.

A szakember mostanáig az Alfa Romeo aerodinamikai vezetőjeként dolgozott, júliustól pedig technikai igazgatója lesz a csapatnak.

„Szeretnék köszönetet mondani Simonénak a csapat fejlődéséhez való hozzájárulásáért, és a legjobbakat kívánom neki a jövőre nézve” – mondta Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke.

„Ami Jant illeti, boldogan léptetem elő őt a technikai igazgatói pozícióba. Briliáns munkát végzett eddig, és meggyőződésem, hogy jól tudja majd vezetni technikai csapatunkat, miközben a csapat tovább folytatja előmenetelét.”

Az 1978-as születésű Monchaux 2002 és 2009 között a Toyota Motorsport aerodinamikai részlegén dolgozott, majd 2010-ben a Ferrarihoz került. 2013-ban az Audi Sport aerodinamikai vezetője lett, a Forma-1-be pedig tavaly tért vissza a Sauberrel.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS