Hivatalos: Újabb 3 F1-es versenyt töröltek!

Formula One F1 - Japanese Grand Prix - Suzuka Circuit, Suzuka, Japan - October 13, 2019 Ferrari's Charles Leclerc in action during qualifying REUTERS/Issei Kato
Fotó: REUTERS
Sem Azerbajdzsánban, sem Szingapúrban és Japánban nem rendeznek Forma-1-es versenyt 2020-ban – jelentette be a száguldó cirkusz vezetősége pénteken.

A bakui versenyt az eredeti tervek szerint június 7-én tartották volna, Szingapúrban szeptember 20-án, Japánban pedig október 11-én vendégszerepelt volna az F1 mezőnye, a koronavírus-járvány azonban sajnálatos módon felülírta a terveket.

A Forma-1 vezetősége hetekkel ezelőtt jelentette be, a világbajnoki sorozat július elején rajtol majd Ausztriában. Egyelőre 8 zárt kapus európai verseny időpontja ismert, a versenynaptár további részén pedig keményen dolgoznak az illetékesek.

Az F1 pénteken jelentette be, sajnálatos módon biztossá vált, hogy idén sem Azerbajdzsánban, sem Szingapúrban és Japánban nem rendeznek versenyt.

„A koronavírus-járvány jelentette kihívások miatt az azerbajdzsáni, szingapúri és japán promóterekkel közösen azt a döntést hoztuk, hogy töröljük ezeket a versenyeket a 2020-as idényre” – áll az F1 közleményében.

„Ezeket a döntéseket amiatt hoztuk meg, mert promótereink különféle kihívásokkal találták szemben magukat országaikban. Szingapúrban és Azerbajdzsánban sok idő kellene az utcai pályák felépítéséhez, emiatt pedig egy ilyen bizonytalan időszakban lehetetlen lenne a versenyrendezés. Japánban a beutazási korlátozások vezettek ahhoz a döntéshez, hogy nem rendezünk versenyt.”

JÓ ESÉLLYEL LESZNEK ÚJ HELYSZÍNEK

A Forma-1 közleményében mindazonáltal kiemeli, a többi promóterrel jelentős előrelépéseket sikerült tenniük – ide tartoznak olyan versenyrendező helyszínek is, melyek eredetileg nem szerepeltek a 2020-as naptárban.

„Jelentős előrelépéseket tettünk a meglévő és új promóterekkel az újraformált versenynaptárt tekintve, és különösen biztató számunkra az, hogy új helyszínek mutattak érdeklődést a 2020-as Forma-1-es versenyrendezés iránt.”

ÍGY NÉZ KI EGYELŐRE AZ ÚJRAFORMÁLT FORMA-1-ES VERSENYNAPTÁR!

Úgy tudni, jó esély van arra, hogy a Forma-1 mezőnye idén az olaszországi Mugellóba, illetve a németországi Hockenheimbe is ellátogat majd.

A végleges versenynaptár publikálását nem akarja elkapkodni a Forma-1 vezetősége, így azon a nemzetközi járványhelyzetet figyelembe véve folyamatosan dolgoznak az illetékesek.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései