Portugál Nagydíj
Formula One F1 - Japanese Grand Prix - Suzuka Circuit, Suzuka, Japan - October 13, 2019  Ferrari's Charles Leclerc in action during qualifying  REUTERS/Issei Kato
Fotó: REUTERS

Hivatalos: Újabb 3 F1-es versenyt töröltek!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hivatalos: Újabb 3 F1-es versenyt töröltek!

Sem Azerbajdzsánban, sem Szingapúrban és Japánban nem rendeznek Forma-1-es versenyt 2020-ban – jelentette be a száguldó cirkusz vezetősége pénteken.

A bakui versenyt az eredeti tervek szerint június 7-én tartották volna, Szingapúrban szeptember 20-án, Japánban pedig október 11-én vendégszerepelt volna az F1 mezőnye, a koronavírus-járvány azonban sajnálatos módon felülírta a terveket.

A Forma-1 vezetősége hetekkel ezelőtt jelentette be, a világbajnoki sorozat július elején rajtol majd Ausztriában. Egyelőre 8 zárt kapus európai verseny időpontja ismert, a versenynaptár további részén pedig keményen dolgoznak az illetékesek.

Az F1 pénteken jelentette be, sajnálatos módon biztossá vált, hogy idén sem Azerbajdzsánban, sem Szingapúrban és Japánban nem rendeznek versenyt.

„A koronavírus-járvány jelentette kihívások miatt az azerbajdzsáni, szingapúri és japán promóterekkel közösen azt a döntést hoztuk, hogy töröljük ezeket a versenyeket a 2020-as idényre” – áll az F1 közleményében.

„Ezeket a döntéseket amiatt hoztuk meg, mert promótereink különféle kihívásokkal találták szemben magukat országaikban. Szingapúrban és Azerbajdzsánban sok idő kellene az utcai pályák felépítéséhez, emiatt pedig egy ilyen bizonytalan időszakban lehetetlen lenne a versenyrendezés. Japánban a beutazási korlátozások vezettek ahhoz a döntéshez, hogy nem rendezünk versenyt.”

JÓ ESÉLLYEL LESZNEK ÚJ HELYSZÍNEK

A Forma-1 közleményében mindazonáltal kiemeli, a többi promóterrel jelentős előrelépéseket sikerült tenniük – ide tartoznak olyan versenyrendező helyszínek is, melyek eredetileg nem szerepeltek a 2020-as naptárban.

„Jelentős előrelépéseket tettünk a meglévő és új promóterekkel az újraformált versenynaptárt tekintve, és különösen biztató számunkra az, hogy új helyszínek mutattak érdeklődést a 2020-as Forma-1-es versenyrendezés iránt.”

ÍGY NÉZ KI EGYELŐRE AZ ÚJRAFORMÁLT FORMA-1-ES VERSENYNAPTÁR!

Úgy tudni, jó esély van arra, hogy a Forma-1 mezőnye idén az olaszországi Mugellóba, illetve a németországi Hockenheimbe is ellátogat majd.

A végleges versenynaptár publikálását nem akarja elkapkodni a Forma-1 vezetősége, így azon a nemzetközi járványhelyzetet figyelembe véve folyamatosan dolgoznak az illetékesek.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!