Hivatalos: Vandoorne távozik a McLarentől

Fotó: McLaren
Monza, Italy. Saturday 1 September 2018. Stoffel Vandoorne, McLaren, prepares to get into his car. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _2ST7751

A 26 éves belga pilóta már biztosan nem a McLaren színeiben versenyez 2019-től. 

Fernando Alonso augusztusban jelentette be visszavonulását, de a wokingiak hamar meg is találták az utódját Carlos Sainz személyében. Úgy tűnt, végleges a McLaren pilótafelállása a következő szezonra, ám az istálló ma hivatalosan is bejelentette, Stoffel Vandoorne nem lesz a csapat részese jövőre.

Hálás vagyok a McLarennek, amiért az elmúlt öt évben hittek bennem. Fiatal versenyzőként csatlakoztam hozzájuk, először tesztpilóta voltam, majd teljesértékű versenyző lettem. A remélt sikerek nem jöttek, de nagyon élveztem az elmúlt két idényt, amit McLarennél töltöttem. Mindenkivel remek a kapcsolatom a csapatnál.” – kezdte Vandoorne.

A pályafutásom nagyszerű fejezete az itt töltött idő, és hálás vagyok a lehetőségért, Mohammed bin Essa Al Khalifa sejnek és Mansour Ojjeh-nek, amiért F1-es tapasztalatot szerezhettem és versenyzőként fejlődhettem. Mindent beleadok a szezon utolsó hét futamán, és hamarosan bejelentem a terveimet a következő idénnyel kapcsolatban.” – tette hozzá.

Nem csupán a belga versenyző jövője kérdéses még, hanem az is, hogy ki lesz Carlos Sainz csapattársa 2019-től. Ez utóbbit vélhetően a hónap végén jelenti be a McLaren.

Vandoorne hivatalos oldalán is megköszönte a csapat eddigi támogatását:

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

No Content Available
HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!