Hivatalos: Vandoorne váltja Buttont a McLarennél! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Vandoorne váltja Buttont a McLarennél!

HIRDETÉS

Stoffel Vandoorne veszi át Jenson Button helyét a McLaren Forma-1-es csapatánál a 2017-es szezonra, a korábbi világbajnok azonban egyelőre még nem fordít végleg hátat a királykategóriának.


Stoffel Vandoorne veszi át Jenson Button helyét a McLaren Forma-1-es csapatánál a 2017-es szezonra, a korábbi világbajnok azonban egyelőre még nem fordít végleg hátat a királykategóriának.

Button 2000-ben debütált a Forma-1-ben a Williams színeiben, jelenleg érvényben lévő szerződése azonban az idei szezon végén lejár a McLarennél, helyére pedig már jó ideje pályázik a wokingi gárdánál mindezidáig tartalékversenyzőként tevékenykedő Stoffel Vandoorne.

A 2009-ben a Brawn GP színeiben világbajnoki címet szerző Jenson Button az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában jelentette be, 2017-ben nem lesz ott a rajtrácson, így Vandoorne lesz Fernando Alonso csapattársa a McLarennél.

Button azt mindazonáltal még nem erősítette meg, hogy véglegesen hátat fordít a Forma-1-nek, és továbbra is marad a McLaren csapatánál afféle nagykövetként: 2 évre szóló szerződést írt alá a brit istállóval, melyben egy záradék lehetővé teszi, hogy 2018-ban visszatérjen az aktív versenyzéshez.

„Hogy világosan fogalmazzak, ez még egyáltalán nem a visszavonulásom. 2017-re és 2018-ra is szerződésem van, és szeretnék keményen dolgozni az autó fejlesztésén” – mondta a korábbi világbajnok. „És biztos vagyok abban is, hogy vezethetem is majd az új versenyautót.”

„Nagyon örülök, hogy a McLaren Honda kulcsembereként a fedélzeten maradok. Ami azt illeti, izgatottan várom már az új feladataimat, amely számos, Ron Denisszel folytatott, mély beszélgetés eredménye.”

„Imádom a McLaren Hondát, és őszintén hiszem, hogy soha nem dolgoztam még ilyen remek szakemberekkel korábban. Ezért egyáltalán nem áll szándékomban, hogy más Forma-1-es csapatnál versenyezzek.”

Button eddigi F1-es pályafutása során 14 futamgyőzelmet és 50 dobogós eredményt szerzett, 2009-ben pedig bajnok lett.

vandoorne

Hirdetés

Vandoorne 2014-ben tesztelt először Forma-1-es versenyautót, 1 évvel később pedig megnyerte a GP2-es sorozatot az ART Grand Prix színeiben.

A belga tehetség az idei Bahreini Nagydíjon már bemutatkozhatott a Forma-1-ben, ott ugyanis az Ausztrál Nagydíjon hatalmas balesetet szenvedett Fernando Alonsót helyettesítette, és szerezte meg a wokingi gárda idei első pontját.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!