Friss hírek

Hivatalos: Wolff még 3 évig a Mercedes F1-es csapatfőnöke marad!

Részesedést vásárolt a Mercedes Forma-1-es csapatából az istálló egyik legjelentősebb támogatója, az INEOS – jelentette be a brackley-i gárda pénteken. Az istálló megerősítette azt is, Toto Wolff még legalább 3 évig a Mercedes F1-es csapatfőnöke marad.

Az INEOS a továbbiakban egyharmad részben birtokolja az elmúlt években sorozatban világbajnoki címeket nyerő Forma-1-es csapatot.

A megállapodás részeként a Daimler eddigi 60 százalékos tulajdonjogát csökkenti, míg Toto Wolff növeli jelenlegi 30 százalékos részesedését annak érdekében, hogy a három fél azonos mértékben legyen tulajdonosa a Mercedes F1-es csapatának.

A Mercedes azt már korábban bejelentette, hogy az F1-es istálló szorosabbra fűzi együttműködését a Mercedes-AMG divízióval.

A csapat által kiadott közlemény kiemeli, az istálló továbbra is a Mercedes-Benz gyári csapata marad a Forma-1-ben, és az elkövetkezendő években is Mercedes által épített kasztnival és erőforrásokkal vesz részt a bajnoki küzdelmekben.

A csapatot eddig irányító Toto Wolff 3 évig még biztosan csapatfőnök és vezérigazgató marad.

„Nagy örömömre szolgál, hogy elkezdhetem ezt az új fejezetet a Mercedes-AMG Petronas F1-es csapatánál” – mondta Wolff.

„Ez a csapat olyan, mintha a családom lenne. Rengeteg mindenen mentünk már keresztül, és elképzelni sem tudok jobb szakembergárdát ebben a sportban. Nagyon örülök, hogy közösen folytatjuk ebben az új érában.”

A Mercedes várhatóan még ma bejelenti, hogy meghosszabbítja hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton szerződését.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!