Hivatalos: Wolff mégis bevásárolta magát az Aston Martinba! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Wolff mégis bevásárolta magát az Aston Martinba!

HIRDETÉS
Részesedést vásárolt az Aston Martinban a Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff!
SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows executive director Toto Wolff (Mercedes). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner - For editorial use only. Image is free of charge.

Wolff és az Aston Martin kapcsolatáról már hónapok óta cikkeznek a nemzetközi sajtóban. Kezdetben arról is pletykáltak, ő lehet a brit autógyártó ügyvezetője, így akár a Mercedestől is távozhat, bár ezt a szakember többször határozottan cáfolta.

Az Aston Martint nemrég vásárolta fel egy konzorcium révén Lawrence Stroll, és bejelentették azt is, a Racing Point csapata 2021-től Aston Martin néven folytatja szereplését a Forma-1-ben.

A legfrissebb hírek szerint pedig a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff nemrég részesedést vásárolt az autógyártónál.

Bár ez első olvasatra furcsának tűnhet, hiszen Wolff a Mercedes világbajnok csapatát irányítja, ráadásul az Aston Martin jelenleg a Red Bull Racing fő támogatója, jövőre pedig saját csapattal lesz jelen a Forma-1-ben, valójában a helyzet az, hogy a Mercedes anyavállalata, a Daimler már jó ideje résztulajdonosa az Aston Martinnak – érdekütközésről tehát nem beszélhetünk.

A Daimler még 2013-ban szerzett 5 százalékos részesedést az autógyártónál, cserébe motorokkal és elektronikai komponensekkel látja el a vállalat autóit. Mostanra a Daimler az Aston Martin legnagyobb beszállítójává vált, sőt, vétójoggal rendelkezik a jövőbeli beruházó partnerekkel kapcsolatban.

Úgy tudni, Toto Wolff 4,77 százaléknyi részesedést vásárolt, ám a többi részvényesnek hamarosan lehetősége lesz újabb bevásárlásra, így jövő héten a Mercedes-főnök az Aston Martin 0,95 százalékát tulajdonolja majd.

„Ez egy pénzügyi befektetés, és a Totóval való partnerségünket, illetve Mercedesnél betöltött pozícióját nem érinti a tranzakció” – írja közleményében a Mercedes.

Wolff jelenlegi szerződése év végén jár le a német gyártónál, és jelenleg is folynak az egyeztetések a folytatásról.

„Ez a nyolcadik évem itt. Imádom a sportot, imádom ezt a csapatot. Viszont kissé megleptek bizonyos téli események, és egyes személyek viselkedése” – mondta nemrég Wolff az osztrák médiának.

Hirdetés

„Természetesen ennek is köze lesz ahhoz, amit 2020-ban és azon túl csinálni fogok. De továbbra is a Mercedes motorsport-igazgatója és F1-es főnöke maradok, és rövid távon semmi sem változik.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!