Hivatalos: Albon veszi át Russell helyét a Williamsnél - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Albon veszi át Russell helyét a Williamsnél

HIRDETÉS
2022-ben a Williams színeiben tér vissza a Forma-1-be Alexander Albon. A brit thai-versenyző Nicholas Latifi csapattársa lesz a brit istállónál.
Nicholas Latifi, Alexander Albon, Williams

Albon tavaly a Red Bull színeiben versenyezhetett a Forma-1-ben, az osztrák istálló azonban a szezont követően úgy döntött, 2021-re Sergio Perezt ülteti a helyére. Albon így idén ülés nélkül maradt, és a német túraautó-bajnokságban (DTM) áll rajthoz.

Egy ideje már tudni lehetett, hogy a Red Bull előrehaladott tárgyalásokat folytat a Williamsszel, a két istálló pedig szerdán jelentette be: Albon jövőre visszatér a Forma-1-be!

„Nagyon izgatott vagyok, és várom már a Forma-1-be való visszatérést” – mondta Albon. „Ha az ember kikerül az F1-ből, soha nem lehet biztos abban, hogy vissza fog térni, szóval rendkívül hálás vagyok a Red Bullnak és a Williamsnek, amiért hisznek bennem, és segítenek abban, hogy visszakerüljek a rajtrácsra.”

„Nagyszerű látni a Williams idei fejlődését is, és várom már, hogy segítsem őket tovább ezen az úton 2022-ben. Most még a Red Bullnál betöltendő teszt- és tartalékversenyzői feladatkörömre fókuszálok, segítem a csapatot az idei bajnoki cím elhódításában.”

A Williams megerősítette, Nicholas Latifi 2022-re is megtarthatja helyét a csapatnál.

„Izgatottan folytatom még egy évig a Williamsnél, részben azért, mert új technikai szabályok jönnek, és persze azért is, mert a csapat az új tulajdonosoknak, menedzsmentnek és embereknek köszönhetően egy versenyképesebb irányba tart technikai oldalról” – fogalmazott a kanadai.

„Az első naptól kezdve otthon érzem itt magam, és szerintem ez a megfelelő hely arra, hogy folytassam pályámat. A cél, hogy továbbra is apró előrelépéseket tegyek, és ki tudjuk használni a következő idény lehetőségeit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!