Hockenheim elveszítheti a Német Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Hockenheim elveszítheti a Német Nagydíjat

Meglehetősen idegesen reagáltak a Német Nagydíj jövőjével kapcsolatos legfrissebb pletykákra a Hockenheimring tulajdonosai.


Meglehetősen idegesen reagáltak a Német Nagydíj jövőjével kapcsolatos legfrissebb pletykákra a Hockenheimring tulajdonosai.

A német versenypálya jövő hónapban látja vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét, a legfrissebb hírek szerint azonban Ecclestone felbonthatja szerződését, állítólag ugyanis hosszú távra megállapodott a Német Nagydíj másik helyszínével, a Nürburgringgel.

 

A legendás versenypályát nemrég egy düsseldorfi érdekeltségű cégcsoport, a Capricorn vásárolta fel, mely kedden sajtóközleményben számolt be arról, közel állnak a megállapodáshoz Ecclestone-nal, így a Nürburgring 2015 és 2019 között minden évben vendégül láthatja majd a Forma-1-et.

„Felháborító, hogy kiadták ezt a sajtóközleményt” – fakadt ki a hírek hallatán Georg Seiler, a hockenheimi pálya vezetője.

„A Forma-1-ben van egy íratlan törvény, miszerint nincsenek sajtóközlemények, amíg tárgyalunk. Botrányos!”

A jelenleg érvényben lévő szerződés szerint Hockenheim az idei futamot követően 2016-ban és 2018-ban láthatja vendégül a királykategória mezőnyét, Seiler pedig bízik Ecclestone-ban.

„Egy tisztességes és megbízható partnerként ismerem Mr. Ecclestone-t. Az a helyzet, hogy megleptek ezek a hírek.”

Ecclestone az Auto Motor und Sport című német szaklapnak nyilatkozva úgy fogalmazott, biztosítani szeretné a Német Nagydíj hosszú távú jövőjét, és nemcsak a Nürburgringnek, hanem a Hockenheimringnek is ajánlatot tett.

„Nincs semmi bajom Hockenheimmel, kivéve, hogy úgy fest, hockenheimi barátaink nem tudják teljesíteni a kért feltételeket” – mondta az üzletember.

„Ugyanolyan feltételek mellett kellene szerződnünk velük, mint bárki mással. Egy speciális megállapodásunk van, hogy segítsük őket, de ezt nem folytathatjuk örökké.”

„Találkoztam a Capricorn képviselővel és beszéltünk arról, hogyan is tudnánk hosszú távra megállapodni velük. A Hockenheimmel kötött szerződésünket tiszteletben tartjuk, ám ha sikerül megállapodni a Nürburgringgel, Hockenheim bajban lehet.”

„Ha tehát aláírjuk a hosszú távra szóló szerződést a Nürburgringgel, a legjobb megoldás az, ha a Hockenheimmel kötött megállapodást befejezzük már 2015-ben. Ugyanezt ajánlanánk fel Hockenheimnek is, ha aláírnák a megállapodást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hockenheim elveszítheti a Német Nagydíjat
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak
Alonso a futamgyőztest dicsérte: Max kiválóan vezetett!
Sainz frusztrált: A tempónk megvolt egy jobb eredményhez

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!