Hogy is van ez? A Forma-E-ben mégis maradnak a rajtrácslányok!

Motor Racing - Formula One World Championship - Australian Grand Prix - Race Day - Melbourne, Australia
Grid girl. 26.03.2017. Formula 1 World Championship, Rd 1, Australian Grand Prix, Albert Park, Melbourne, Australia, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Moy / XPB Images

Miközben a Forma-1-ben még csak nemrég döntöttek arról, hogy 2018-ban már nem alkalmaznak rajtrácslányokat a versenyhétvégéken, a Forma-E-ben mostanra belátták, szükség van a csinos hölgyek jelenlétére.

Pedig az elektromos versenysorozat már tavaly úgy döntött, gyerekekkel helyettesíti a szemrevaló nőket a versenyautók előtt, a Liberty Media múlt heti bejelentése után pedig Alejandro Agag meglehetősen fellengzősen nyilatkozott a Forma-1 törekvéseit látva.

„Üdvözöljük a Forma-1-et a 21. században! Mi már tavaly abbahagytuk a rajtrácslányok alkalmazását, de nem gondoltuk, hogy ilyen hangosan kell bejelentenünk mindezt. Ahogy a Forma-E, úgy a Forma-1 is rajtrácsgyerekeket kíván alkalmazni a jövőben” – mondta Agag nem is olyan régen.

Bár a Forma-E a 2017/18-as idény marrákesi és chilei állomásán ezt a gyakorlatot követte, a szezon első, hongkongi versenyhétvégéjén még decemberben hölgyeket állított a versenyautók elé.

Most kiderült, ez a szervezők kifejezett kérése volt.

Alejandro Agag a Motorsport.com-nak azt mondta, úgy érzi, „a grid girlöknek továbbra is hozzá kell tartozniuk a motorsporthoz”.

„Számomra nem ez a legrelevánsabb kérdés ma. Ez nem kellene, hogy kérdés legyen. Néha gyerekeket alkalmazunk, néha pedig lányokat kellene.”

„Semmi rosszat sem tettek, egyszerűen részét képezik a motorsport vizuális tradícióinak. Egyáltalán nem vagyok ellensége a grid girlök koncepciójának.”

„A Forma-E-ben lesznek még grid girlök. Talán nem minden versenyen, de szerintem hozzátartoznak a motorsportok tradícióihoz.”

A Forma-1 elnöke, Chase Carey egyébként a minap egy interjúban azt mondta, ha kizárólag rajta múlt volna, ő is megtartotta volna a rajtrácslányokat, és biztosított mindenkit arról, hogy csinos hölgyek továbbra is lesznek az F1-es hétvégéken.

„A döntésünk nem jelenti azt, hogy nem lesznek gyönyörű lányok a versenyeken. A glamour és a szép hölgyek továbbra is hozzá fognak tartozni a Forma-1-hez, ezt megígérhetem.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS