Hogy is van ez? A Forma-E-ben mégis maradnak a rajtrácslányok! - F1VILÁG.HU

Hogy is van ez? A Forma-E-ben mégis maradnak a rajtrácslányok!

HIRDETÉS
Motor Racing - Formula One World Championship - Australian Grand Prix - Race Day - Melbourne, Australia

Miközben a Forma-1-ben még csak nemrég döntöttek arról, hogy 2018-ban már nem alkalmaznak rajtrácslányokat a versenyhétvégéken, a Forma-E-ben mostanra belátták, szükség van a csinos hölgyek jelenlétére.

Pedig az elektromos versenysorozat már tavaly úgy döntött, gyerekekkel helyettesíti a szemrevaló nőket a versenyautók előtt, a Liberty Media múlt heti bejelentése után pedig Alejandro Agag meglehetősen fellengzősen nyilatkozott a Forma-1 törekvéseit látva.

„Üdvözöljük a Forma-1-et a 21. században! Mi már tavaly abbahagytuk a rajtrácslányok alkalmazását, de nem gondoltuk, hogy ilyen hangosan kell bejelentenünk mindezt. Ahogy a Forma-E, úgy a Forma-1 is rajtrácsgyerekeket kíván alkalmazni a jövőben” – mondta Agag nem is olyan régen.

Bár a Forma-E a 2017/18-as idény marrákesi és chilei állomásán ezt a gyakorlatot követte, a szezon első, hongkongi versenyhétvégéjén még decemberben hölgyeket állított a versenyautók elé.

Most kiderült, ez a szervezők kifejezett kérése volt.

Alejandro Agag a Motorsport.com-nak azt mondta, úgy érzi, „a grid girlöknek továbbra is hozzá kell tartozniuk a motorsporthoz”.

„Számomra nem ez a legrelevánsabb kérdés ma. Ez nem kellene, hogy kérdés legyen. Néha gyerekeket alkalmazunk, néha pedig lányokat kellene.”

„Semmi rosszat sem tettek, egyszerűen részét képezik a motorsport vizuális tradícióinak. Egyáltalán nem vagyok ellensége a grid girlök koncepciójának.”

„A Forma-E-ben lesznek még grid girlök. Talán nem minden versenyen, de szerintem hozzátartoznak a motorsportok tradícióihoz.”

Hirdetés

A Forma-1 elnöke, Chase Carey egyébként a minap egy interjúban azt mondta, ha kizárólag rajta múlt volna, ő is megtartotta volna a rajtrácslányokat, és biztosított mindenkit arról, hogy csinos hölgyek továbbra is lesznek az F1-es hétvégéken.

„A döntésünk nem jelenti azt, hogy nem lesznek gyönyörű lányok a versenyeken. A glamour és a szép hölgyek továbbra is hozzá fognak tartozni a Forma-1-hez, ezt megígérhetem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!