A Honda egy komolyabb fejlesztést akart bevetni Belgiumban - F1VILÁG.HU

A Honda egy komolyabb fejlesztést akart bevetni Belgiumban

HIRDETÉS
8J95uviJFwDvHo0g6ChBU6TxrGTQs2iA_AN7T9694

Eredetileg a Belga Nagydíjon szerette volna bevetni V6-os erőforrásának negyedik specifikációját a Honda, a japán gyártó azonban nem tudta tartani a fejlesztési ütemtervet.

Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne Spa-Francorchampsban pályára vitt ma néhány újítást, Haszegava Juszuke, a Honda F1-es főnöke azonban bevallotta, valójában a belső égésű motor továbbfejlesztésénél, valamint néhány, a megbízhatóság növelését célzó újításnál többet szerettek volna elérni.

„Úgy terveztük, hogy bevetjük itt a 4. specifikációt, de nem jött össze, nem tudtunk tartani az ütemtervet” – mondta Haszegava.

„Nagyjából a csomag fele van itt, szóval [4-es specifikáció helyett] nevezhetjük 3,5-nek, vagy 3,6-nek.”

A Hondánál úgy érzik, a pályára vitt fejlesztések növelték a teljesítményüket, azt azonban Spában nagyon nehéz számszerűsíteni.

„Nehéz összehasonlítani az előző és a mostani motort, mert ez egy más pálya. Az adatok alapján viszont egy jó fejlesztést látunk itt a teljesítményt tekintve.”

A McLaren egyébként a nyári szünetet megelőző Magyar Nagydíjon idei legjobb eredményét érte el, hiszen mindkét autója pontot szerzett. A Hondánál persze örültek a remek eredménynek, ám tudják, ennél többre lesz szükségük.

„Nagyon elégedettek vagyunk a magyarországi eredményekkel. Megkönnyebbültünk, hogy sikerült pontokat szerezni. De a teljesítménnyel még nem vagyunk elégedettek. Ez a minimum, amit el kell érnünk… Tovább kell javítanunk a motorteljesítményen, hogy meggyőzzük a McLarent.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!