Honda: Elkerülhetetlen volt a Super Aguri kiesése

A japán autógyártó nagyvállalat vezetése elmondta, csak abban az esetben menekülhetett volna meg a Super Aguri a kieséstől, ha továbbra is anyagi támogatásukról biztosították volna a kiscsapatot, amire nem volt esély.

A japán autógyártó nagyvállalat vezetése elmondta, csak abban az esetben menekülhetett volna meg a Super Aguri a kieséstől, ha továbbra is anyagi támogatásukról biztosították volna a kiscsapatot, amire nem volt esély.

Azt követően, hogy a Super Aguri kedden reggel bejelentette, azonnali hatállyal kiszáll a Forma-1-ből, a Honda közleményt adott ki, melyben sajnálatát fejezte ki és elárulta, mindent megtett annak érdekében, hogy a kiscsapat továbbra is a világbajnokság résztvevője maradhasson.

“A Honda mindent elkövetett annak érdekében, hogy támogassa a csapatot, de Aguri Suzuki, a csapat vezetője közölte a Hondával, úgy döntött, hogy azonnali hatállyal kiszáll a Forma-1-ből, ugyanis képtelen lenne függetlenként helyt állni a királykategóriában” – állt a japán nagyvállalat közleményében.

“A Super Aguri F1 Team kiszállása hatalmas csalódás számunkra, de megértjük , hogy ez elkerülhetetlen volt, miután a csapat nem talált megfelelő támogatót ahhoz, hogy fenntartsa magát. Köszönetet szeretnénk mondani a Super Aguri F1 Teamnek és az összes rajongónak, akik mindenben támogattak minket és harcoltak a Hondáért.”

A Honda vezetősége azt is elmondta, mindent megtett azért, hogy megmentse a Super Agurit, és komolyan kivette a részét a Magma Grouppal történő tárgyalásokban, még mielőtt az angol cég visszalépett volna.

“A Honda mindig is támogatta a Super Agurit, és készséggel szállította neki az alkatrészeket, amióta 2005-ben megalakult a csapat. Különösen 2007 óta komolyan belefolytunk a tárgyalásokba, hogy mielőbb megtaláljuk a megfelelő szponzorokat és támogatókat a csapat számára.”

“A 2008-as szezon elején, mikor a csapat megkezdte a tárgyalásokat a Magma Grouppal, a Honda mindvégig együttműködő volt és mindenben támogatásáról biztosította a Super Agurit. Csak az utolsó pillanatban tudtuk meg, hogy a Magma visszavonta ajánlatát, és nem él a felvásárlás lehetőségével.”

A Super Aguri utolsó esélye az volt, hogy a német autóipari cég, a Weigl Group elég anyagi támogatást biztosít ahhoz, hogy egy ideig, míg komoly támogatót nem talál, kihúzza, ám nem volt már elég ideje a hétvégi Török Nagydíjig, hogy tető alá hozza az egyezséget.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!