Orosz Nagydíj

A Honda meg akar szabadulni Alonsótól?

Fotó: McLaren
Red Bull Ring, Spielberg, Austria. Friday 7 July 2017. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _O3I5802

Brit sajtóértesülések szerint a Honda vezetősége arra kérte a McLaren csapatát, ne hosszabbítsa meg Fernando Alonso idén lejáró szerződését.

Alonso 2015-ben csatlakozott ismét a wokingi istállóhoz – amikor a McLaren újra összeállt korábbi motorpartnerével, a Hondával.

Az azóta eltelt két és fél év igazán gyötrelmesen alakult a patinás csapat számára, a Honda gyenge és megbízhatatlan motorjai miatt ugyanis képtelen volt a győzelmekért harcolni.

Pedig a Honda rengeteg pénzt áldozott az F1-es projektre, ők állják például Fernando Alonso évi 40 millió dolláros fizetésének jelentős részét.

A Daily Star című lap értesülései szerint a japánok azt szeretnék, ha a McLaren 2018-ra nem újítaná meg a spanyol szerződését, mivel úgy gondolják, ezt a rengeteg pénzt inkább a motor fejlesztésére áldoznák, nem is beszélve arról, hogy a kétszeres világbajnok már 35 esztendős.

A Hondánál állítólag azt sem nézik jó szemmel, hogy Alonso rendre nyíltan kritizálja őket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS