Honda: Megkönnyebbülés, hogy szakítottunk a McLarennel

Fotó: McLaren
Fernando Alonso, McLaren,

A Honda hamarosan leköszönő Forma-1-es főnöke, Haszegava Juszuke azt mondja, megkönnyebbülésként éli meg, hogy a McLarennel folytatott partnerségük az idei szezont követően véget ért.

A felek még 2015-ben léptek szövetségre, amikor a japán gyártó úgy döntött, motorszállítóként visszatér a száguldó cirkuszba.

Az azóta eltelt három év azonban gyötrelmesen alakult a McLaren-Honda számára, a sikertelenség pedig odáig vezetett, hogy a felek közös megegyezéssel elváltak egymástól.

A McLaren 2018-ban Renault-motorokkal folytatja majd F1-es szereplését, és a Honda is marad a királykategóriában a Toro Rosso partnereként.

„Megkönnyebbülés, igen. Jó, hogy már a következő szezonra koncentrálhatunk” – mondta Haszegava Juszuke még azt megelőzően, hogy kiderült, jövőre már nem lesz érintett a Honda F1-es projektjében.

„Talán nem hiszik el nekünk, de nem gondolom úgy, hogy a McLaren-Hondának emberi problémái voltak. Nagyon jó a kapcsolatunk a McLarennel. Nem érzem úgy, hogy a mostani egy új kezdet lesz majd, rajtunk múlik, hogy jobbá tesszük-e a motorunkat.”

„Ebből a szempontból tehát nincs különbség. Még mindig nagy rajtunk a nyomás belülről és kívülről fakadóan is. De izgatottan várom a közös munkát a Toro Rossóval.”

A szakember hozzátette, sajnálja, hogy nem folytatódik a McLaren és a Honda partnersége.

„Természetesen érthető, hogy úgy döntöttek, másik motorszállítót keresnek 2018-ra” – mondta a Motorsport.com kérdésére.

„De ez része a stratégiájuknak, nekünk pedig tiszteletben kell tartanunk, és erősnek kell lennünk, mint gyártó, hogy ők, illetve más csapatok minket akarjanak a jövőben.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!