Honda: Melbourne-ig megoldjuk a motorproblémákat

Egyáltalán nem bánta meg a Forma-1-be való visszatérést a Honda, noha a japán gyártó McLarennel való együttműködése 2015-ben egyáltalán nem volt gyümölcsöző.


Egyáltalán nem bánta meg a Forma-1-be való visszatérést a Honda, noha a japán gyártó McLarennel való együttműködése 2015-ben egyáltalán nem volt gyümölcsöző.

A legendás páros nehéz idényt tudhat a háta mögött, a Honda V6-os erőforrása ugyanis úgy megbízhatóság, mint teljesítmény tekintetében képtelen volt felvenni a versenyt a riválisokkal.

Arai Jaszuhisza, a Honda motorsport-igazgatója elárulta, a legszörnyűbb pillanat a melbourne-i idénynyitó volt.

„Nem készültünk fel eléggé, a tesztek sem sikerültek, és aztán elérkezett az idénykezdet. A szezon közepén a motor ugyanazon gyengeségeivel szembesültünk, és nem tudtuk megoldani azokat év közben. Esélyünk sem volt” – mondta a szakember.

Arra a kérdésre, hogy a Honda túl korán kezdett-e el versenyezni V6-os motorjával, Arai így felelt: „Nem.”

„Mert a probléma a tapasztalat hiánya lett volna minden esetben. Szükség van a pályaműveletekre. Szóval bizonyos szempontból a 2015-ös évet tesztnek használtunk, és rengeteget tanultunk.”

„Télen a megbízhatóságra összpontosítunk majd, illetve arra, hogy javítsunk az erőforráson. Tisztában vagyunk a motorunk gyenge pontjaival, és Melbourne-re meg fogjuk oldani ezeket. Az mindenképp jó hír, hogy a versenyzők és a csapat bízik bennünk. Szeretnénk készen állni a McLaren-Honda 100. közös versenyére.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!