Friss hírek

A Honda nagyon fél a McLarennel való szakítástól

A McLaren motorpartnere, a Honda elismerte, nagyon félnek attól, hogy az idei szezont követően nem tudják folytatni együttműködésüket a patinás istállóval.

A McLaren mindent megtesz azért, hogy háromévnyi együttműködés után szakítson a japán gyártóval az elmúlt időszak sikertelenségei után – a brit csapat 2018-ban a Renault motorjait szeretné használni a Forma-1-ben.

Mivel a Renault nem szeretne egy negyedik csapatnak is motort szállítani a következő szezonban, a megállapodás kulcsa az lenne, ha a Toro Rosso Honda-motorokra váltana.

„Én továbbra is azon vagyok, hogy jó teljesítményt érjünk el, és ezáltal meggyőzzük őket, de nem vagyok biztos abban, hogy ez elég lesz” – mondta a Honda F1-es főnöke, Haszegava Juszuke. „Mi, a Hondánál soha nem adjuk fel ezt az együttműködést.”

Bár a jelenlegi kiábrándító helyzet bénítólag hathat a Honda szakurai és Milton Keynes-i központjában dolgozókra, Haszegava azt mondja, a történtek épp ellenkező hatást váltanak ki.

„Valójában felgyorsítják a fejlesztéseket. Motiválólag hat a gyáron belül” – fogalmazott, majd hozzátette, bizakodóak, mert az elmúlt időszakban bevetett újítások egyértelmű előrelépést jelentenek.

„Az osztrák verseny óta – ahol bevetettük a 3. specifikációt – a fejlesztésünk felgyorsult, és a fejlesztési görbe igazán meredek. Minden egyes újítással előreléptünk a teljesítményben, ez pedig igazán biztató.”

A McLaren-Honda Spában és Monzában bevállalt néhány büntetést, csak azért, hogy Szingapúrban – mely pálya fekszik a wokingi gárda autóinak – eredményesek tudjanak lenni.

„Magabiztosak vagyunk a szingapúri versenyképességet illetően” – mondta Haszegava. „Már eldöntöttük, hogy a jelenlegi motorral megyünk Szingapúrba.”

„Lehetnek beállítással kapcsolatos frissítések, de komolyabb fejlesztés nem lesz ott.”

Amikor a legutóbbi, 3,7-es specifikációjú motorról kérdezték, a McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier így fogalmazott: „Bármennyi extra lóerőt szívesen fogadunk. Ahogy Haszegava mondta, az adatok némi fejlődést mutatnak, ennek pedig örülök.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!