A Honda nagyon szégyelli magát - F1VILÁG.HU

A Honda nagyon szégyelli magát

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A McLaren motorpartnere, a Honda nagyon szégyelli magát azért, hogy az újabb technikai problémák miatt Fernando Alonso csak az utolsó helyről rajtolhat majd a Japán Nagydíjon.

A japán gyártó nyilvánvalóan szerette volna, ha a McLaren autói jó eredménnyel örvendeztethetik meg a rajongókat hazai környezetben, a szombati időmérő előtt azonban ki kellett cserélni a V6-os erőforrást Alonso autójában.

A spanyol versenyző ezért 35 rajthelyes büntetést kapott, tehát a mezőny végéről kezdi majd meg a vasárnapi verseny.

„Nagyon szégyellem magam” – mondta Haszegava Juszuke, a Honda F1-es főnöke.

„Nem volt motorgondunk, hanem némi hidraulikus szivárgás, amit meg tudunk oldani, ha van rá elég időnk. Viszont nem volt, ezért kellett kicserélni a motort.”

A McLaren-Honda idén már másodszor szegte meg a „kijárási tilalmat” a paddockban, hogy teljesítse a motorcserét, ami Eric Boullier versenyigazgató szerint mindenki számára „nagyon frusztráló”, ráadásul „hatással van a hétvégére való felkészülésre is a kerékcserék és gyakorlások tekintetében is”.

Alonsónak a mezőny végéről rajtolva nem lesz könnyű felzárkózni, hiszen a tempós kanyarokkal teletűzdelt szuzukai pályán nem egyszerű előzni.

„A gyors kanyarokban nehéz lesz követni a többi autót, szóval kemény futam lesz” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Remélhetőleg jó rajtot vehetünk, jól taktikázunk majd, és majd meglátjuk, milyen lesz a tempó.”

Hirdetés

„Kellene némi sebesség, hogy megelőzzük a többieket az egyenesekben, ami általában nincs meg, szóval nagy feladat lesz. Tiszta célok igazából nincsenek. Remélhetőleg a pontszerzéshez közel tudunk kerülni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!