Honda: Nem lesz erősebb a motor Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Honda: Nem lesz erősebb a motor Melbourne-ben

HIRDETÉS

A megbízhatósággal kapcsolatos problémákat megoldja az évadnyitóra a Honda, a teljesítményen azonban várhatóan csak az európai szezon kezdetére tud jelentősebb mértékben javítani.


A megbízhatósággal kapcsolatos problémákat megoldja az évadnyitóra a Honda, a teljesítményen azonban várhatóan csak az európai szezon kezdetére tud jelentősebb mértékben javítani.

A japán gyártó V6-os erőforrása igencsak gyengének és megbízhatatlannak bizonyult a téli teszteken, mely miatt a McLaren már most komoly hátrányból várja a 2017-es szezont.

A gyenge motor miatt ugyanis az autó fejlesztése sem a várt ütemben zajlik, a szezon első versenyei ismét a tesztelésről szólnak majd a patinás istálló számára.

Juszuke Haszegava, a Honda F1-es főnöke azt mondja, a megbízhatósággal kapcsolatos problémákat megoldják Melbourne-re, a teljesítményt viszont nem sokat javul majd.

„A legnagyobb csalódottsággal a teljesítményünk tölt el minket – a motorteljesítmény, ami egyszerűen nem versenyképes” – ismerte el Haszegava.

„A megbízhatósággal kapcsolatos problémákat meg tudjuk oldani az Ausztrál Nagydíjra. Megkezdtük a szükséges intézkedéseket, így Melbourne-ben ezzel nem lesz probléma.”

„A próbapadon nem voltak ilyen jellegű problémáink. Viszont az efféle gondok nem újkeletűek, szóval tudunk reagálni rájuk.”

„2 hét alatt nagyon nehéz ebből a motorspecifikációból több erőt kisajtolni. Viszont úgy hisszük, hogy az irány jó, és néhány verseny múlva lesznek fejlesztéseink, melyek növelhetik a teljesítményt.”

A műszaki gondok miatt a McLaren mindössze 425 kört tett meg az előszezoni teszteken, miközben a címvédő Mercedes 1096-ot.

Hirdetés

A wokingi gárda spanyol versenyzője, Fernando Alonso pedig érthető módon csalódott.

„Egyetlen problémánk van – az pedig a motor” – fakadt ki a kétszeres világbajnok még Barcelonában.

„A motor nem stabil, és nem elég erős. Az egyenesekben 30-40 km/h-val lassabbak vagyunk a többieknél. Minden egyenesben! Márpedig, ha az ember ekkora hátrányban van, akkor nehéz ráéreznie az autóra. Nem tudjuk megmondani, hogyan viselkedik az autó, ha normális sebességgel körözünk vele.”

„Nehéz így kiértékelni a karosszériát. Nem tudunk támadni, mert a motor túl gyenge. Az autó jó, kiválóan reagál a változtatásokra a kasztni, elégedett vagyok az egyensúllyal. Nem hiszem, hogy a kasztni tekintetében nagyon le lennénk maradva a riválisoktól.”

„Azonnali reagálást várok a Hondától.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!