Friss hírek

Honda: Nincs értelme a riválisoktól toborozni

A Honda motorsport-igazgatója, Arai Jasuhisa elárulta, a kulturális különbségek miatt nem szeretnének tapasztalt mérnököket szerződtetni riválisaiktól.


A Honda motorsport-igazgatója, Arai Jasuhisa elárulta, a kulturális különbségek miatt nem szeretnének tapasztalt mérnököket szerződtetni riválisaiktól.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier nemrégiben úgy nyilatkozott, a Honda talán profitálna abból, ha elcsábítana néhány kiváló mérnököt a Ferraritól vagy a Mercedestől.

Hirdetés
 

A japán gyártó a wokingi gárda partnereként idén tért vissza a Forma-1-be, az év első felében azonban sokat küszködött a teljesítménnyel és a megbízhatósággal.

Arai Jasuhisa, a Honda motorsport-főnöke úgy véli, semmi értelme szakembereket szerződtetni a riválisoktól.

„Ez egy csodálatos ötlet, de szerintem nagyon nehéz volna mérnököt szerződtetni a Ferraritól, vagy a Mercedestől” – mondta a szakember.

„Nehéz lenne nekik nálunk dolgozni, mivel a kultúra teljesen más, mint ahogy a felszerelések, a szimulációk, minden. Szóval lehetnek nagyon tehetségesek, sok időbe telne nekik megtanulni, hogyan is működünk.”

„Emellett mi, a Hondánál szeretnénk, ha munkavállalóink sokáig nekünk dolgoznának, ha tehát valaki idejön és hat hónap után távozik, az egy nagyon nehéz dolog. Mi nem így dolgozunk.”

Eric Boullier másik ötlete az volt, hogy a McLaren saját szakembereivel segítse a Honda munkáját, Jasuhisa szerint azonban ez szintén nagyon problematikus volna.

„Habár mindkét terület nagyon fontos, nagy a különbség a technológiában. Ha néhány mérnök átjön a karosszériarészlegről, az sem működik, mint ahogy nekünk is nehéz lenne mérnököket küldeni a McLarenhez.”

„Egyszerűen csak meg kell értenünk egymást, együtt kell dolgoznunk, meg kell vitatnunk az elképzeléseket és a különféle módjait a problémák leküzdésének.”

„Nagyon szorosan együttműködünk, mélyen átbeszélünk mindent. Már a szezon felénél járunk, sokat beszélünk Eric-kel és más mérnökökkel is, és reméljük, hogy az év második felében büszkék lesznek arra, hogy velünk dolgozhatnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!