Honda: Nincs komoly vevő a forma-1-es csapatra

A Honda Racing túlélési esélyei nagyban romlottak, miután a japán vezetés hétfőn megerősítette, nincs komoly érdeklődő forma-1-es csapatára, így tovább folytatják a potenciális befektetők és felvásárlók keresését, hogy rajthoz állhassanak Melbourne-ben.

A Honda Racing túlélési esélyei nagyban romlottak, miután a japán vezetés hétfőn megerősítette, nincs komoly érdeklődő forma-1-es csapatára, így tovább folytatják a potenciális befektetők és felvásárlók keresését, hogy rajthoz állhassanak Melbourne-ben.

Bár a múlt héten felreppent a hír, miszerint a Virgin birodalom feje, Richard Branson komolyan érdeklődik a brackley-i bázisú gárda felvásárlása iránt, a Honda ügyvezető igazgatója, Takei Fukui elmondta, továbbra is vevő után kutatnak, mert a decemberi bejelentés óta nem sok előrelépés történt az ügyben.

“Rengeteg ajánlat érkezett a csapatért, de eddig nem találkoztunk komoly vásárlóval” – mondta Fukui hétfői sajtókonferenciáján Tokióban. “Úgy tűnik, a csapat eladása nagyon nem egyszerű.”

Mindez egyébként meglepő, különösen azok után, hogy a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone vasárnap a News of the World-nek elmondta, a csapat menedzsmentje, Nick Fry és Ross Brawn visszautasította 100 millió fontos ajánlatát.

“Megpróbáltam segíteni abban, hogy a menedzsment felvásárolja a csapatot” – mondta a brit üzletember. “El kellett volna fogadniuk az ajánlatomat, mert az mindenki számára kecsegtető volt. Teljes védelmet adtam nekik, de ők úgy döntöttek, maguk akarják megoldani a helyzetet. Most csak annyit tehetünk, hogy reménykedünk és imádkozunk.”

Az autosport.com információi szerint a Honda Racing alig ha fog tudni részt venni az idei világbajnokságban, ugyanis leendő motorszállítója, a Mercedes-Benz már korábban jelezte, legkésőbb hétfőig garanciát szeretne kapni arra, hogy megvan a csapat anyagi háttere ahhoz, hogy kifizesse az erőforrásokat az egész szezonra.

A Honda Racing menedzsmentje továbbra sem nyilatkozik, miközben az anyacég a múlt héten megerősítette, még annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy feloszlatja f1-es csapatát, ha nem talál felvásárlót.

Ecclestone mindent megtesz azért, hogy 10 csapat és 20 versenyző sorakozhasson majd fel a rajtrácsra a szezonnyitón Melbourne-ben, ám elmondta, az sem lesz tragédia, ha a Honda Racing eltűnik a süllyesztőben.

“Ha elveszítenénk a McLarent, a Ferrarit, vagy egy olyan csapatot, mint a BMW, akkor az emberek joggal tehetnék fel a kérdést, hogy ’mi folyik itt?’” – mondta a szakember. “Azonban nem gondolom, hogy a Honda esetében ez lenne a helyzet. A tavalyi évben sem csináltak túl sok mindent, nemde?”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS