Honda: Nincs komoly vevő a forma-1-es csapatra - F1VILÁG.HU

Honda: Nincs komoly vevő a forma-1-es csapatra

HIRDETÉS

A Honda Racing túlélési esélyei nagyban romlottak, miután a japán vezetés hétfőn megerősítette, nincs komoly érdeklődő forma-1-es csapatára, így tovább folytatják a potenciális befektetők és felvásárlók keresését, hogy rajthoz állhassanak Melbourne-ben.

A Honda Racing túlélési esélyei nagyban romlottak, miután a japán vezetés hétfőn megerősítette, nincs komoly érdeklődő forma-1-es csapatára, így tovább folytatják a potenciális befektetők és felvásárlók keresését, hogy rajthoz állhassanak Melbourne-ben.

Bár a múlt héten felreppent a hír, miszerint a Virgin birodalom feje, Richard Branson komolyan érdeklődik a brackley-i bázisú gárda felvásárlása iránt, a Honda ügyvezető igazgatója, Takei Fukui elmondta, továbbra is vevő után kutatnak, mert a decemberi bejelentés óta nem sok előrelépés történt az ügyben.

“Rengeteg ajánlat érkezett a csapatért, de eddig nem találkoztunk komoly vásárlóval” – mondta Fukui hétfői sajtókonferenciáján Tokióban. “Úgy tűnik, a csapat eladása nagyon nem egyszerű.”

Mindez egyébként meglepő, különösen azok után, hogy a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone vasárnap a News of the World-nek elmondta, a csapat menedzsmentje, Nick Fry és Ross Brawn visszautasította 100 millió fontos ajánlatát.

“Megpróbáltam segíteni abban, hogy a menedzsment felvásárolja a csapatot” – mondta a brit üzletember. “El kellett volna fogadniuk az ajánlatomat, mert az mindenki számára kecsegtető volt. Teljes védelmet adtam nekik, de ők úgy döntöttek, maguk akarják megoldani a helyzetet. Most csak annyit tehetünk, hogy reménykedünk és imádkozunk.”

Az autosport.com információi szerint a Honda Racing alig ha fog tudni részt venni az idei világbajnokságban, ugyanis leendő motorszállítója, a Mercedes-Benz már korábban jelezte, legkésőbb hétfőig garanciát szeretne kapni arra, hogy megvan a csapat anyagi háttere ahhoz, hogy kifizesse az erőforrásokat az egész szezonra.

A Honda Racing menedzsmentje továbbra sem nyilatkozik, miközben az anyacég a múlt héten megerősítette, még annak a lehetőségét sem zárta ki, hogy feloszlatja f1-es csapatát, ha nem talál felvásárlót.

Ecclestone mindent megtesz azért, hogy 10 csapat és 20 versenyző sorakozhasson majd fel a rajtrácsra a szezonnyitón Melbourne-ben, ám elmondta, az sem lesz tragédia, ha a Honda Racing eltűnik a süllyesztőben.

“Ha elveszítenénk a McLarent, a Ferrarit, vagy egy olyan csapatot, mint a BMW, akkor az emberek joggal tehetnék fel a kérdést, hogy ’mi folyik itt?’” – mondta a szakember. “Azonban nem gondolom, hogy a Honda esetében ez lenne a helyzet. A tavalyi évben sem csináltak túl sok mindent, nemde?”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!