Horner: 25 évet öregedtem a verseny alatt!

A vasárnapi Amerikai Nagydíjon győztes Max Verstappent méltatta a Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner.

A holland pilóta a pole pozícióból rajtolva győzött Austinban, ám nem volt könnyű dolga, a futam végén ugyanis jóval használtabb gumikkal kellett helytállnia, mint az ő levadászására készülő Lewis Hamilton.

Verstappen viszont állta a sarat, és végül megnyerte a versenyt.

Hirdetés
 

„Szerintem 25 évet öregedtem a verseny alatt! Tényleg nem gondoltam, hogy kitartunk a végéig” – mondta Christian Horner a Sky Sports F1 televíziónak a verseny után.

„Tényleg nem hittem, hogy összejön neki a győzelem… Lewis 8 körrel frissebb gumikkal jött mögötte… Az első garnitúra kemény keverék nagyon gyorsan elfogyott, és úgy voltunk vele, ’nos, nem fog sok maradni a végére’.”

„De az, ahogy kezelte a gumikat az utolsó etapban, hogy elég maradjon neki az utolsó 5-6 körre… Beszéltünk arról, hogyan kell kijönni a 11-es kanyarból a verseny elején, de végül az volt a lényeg, hogy a futam végén hogyan kell kijönni belőle… Döntő jelentősége volt!”

Horner azt mondja, fájdalmas lett volna, ha az utolsó körökben bukják el a győzelmet.

„Tudtuk, hogy a verseny végén Hamilton nagyon erős lesz, előnybe hozta magát. Szóval elbukni a versenyt az utolsó 2-3 körben… Nagyon fájdalmas lett volna elveszíteni itt. De Max kitartott, nagyszerű munkát végzett, okosan menedzselte a versenyt, és épp elég volt még benne a végére!”

Győzelmének köszönhetően Verstappen 12 pontra növelte előnyét a tabellán, míg a Red Bull 23 pontra csökkentette hátrányát a Mercedesszel szemben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!