Friss hírek

Horner: A 2022-es szezont is kockára tettük a tavalyi vb-címért!

Mindent beleadott a 2021-es világbajnoki cím megszerzéséért a Red Bull Forma-1-es csapata, Christian Horner pedig elárulta, még azt is hajlandóak voltak bevállalni, hogy emiatt nehezebben kezdődik számukra a száguldó cirkusz új érája 2022-ben.

Az energiaital-gyárosok 2021-ben elképesztően nagy csatát vívtak a Mercedesszel, Max Verstappen pedig végül a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon biztosította be pályafutása első világbajnoki címét – Lewis Hamiltont legyőzve. Azóta a holland versenyző második trófeáját is begyűjtötte, Christian Horner csapatfőnök pedig elismerte, rendkívüli büszkeséggel tölti el őt az, hogy sikerült legyőzniük egy olyan csapatot, mint a Mercedes.

„Élvezetes egy olyan kvalitásokkal rendelkező csapat ellen versenyezni, mint a Mercedes. Sikerült magasra tenniük a lécet, nekünk pedig még feljebb kellett emelnünk azt, hogy legyőzzük őket” – magyarázta a szakember a The Diary Of a CEO című YouTube-csatornának nyilatkozva. „És ez nagyon komoly elégedettséget ad.”

Hirdetés
 

Horner beszélt arról is, a 2021-es bajnoki címért hajlandóak voltak kockára tenni az idei szezont is – ám végül úgy alakult, hogy a bajnokság megnyerése után 2022-ben is ütőképes autóval tudtak előrukkolni.

„Amire nagyon büszkék vagyunk idén, hogy a tavalyi szezonba mindent beleadtunk – még úgy is, hogy azzal veszélybe sodortuk a 2022-es szezont, hiszen idén jelentős mértékben megváltoztak a szabályok, az elmúlt 40 évben ilyenre nem volt még példa.”

„Szóval úgy voltunk vele: szenteljünk több időt a 2021-es évnek, és ha emiatt lassabban kezdjük a 2022-es évet, ám legyen… Abban az esetben, ha el tudjuk hódítani a világbajnoki címet! A trófeát végül megszereztük, emellett pedig versenyképes autóval tudtunk nekivágni az idei szezonnak is a többi csapathoz mérten. Mi voltunk az utolsó csapat, mely átállt a 2022-es fejlesztésre, de akkora volt az elkötelezettség és a motiváltság, no és persze a tehetség, hogy fenomenális autóval tudtunk előrukkolni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner: A 2022-es szezont is kockára tettük a tavalyi vb-címért!
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!