Portugál Nagydíj

Horner: A bajnoki címhez következetesség kell

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Horner: A bajnoki címhez következetesség kell

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner ismét hangsúlyozta, a világbajnoki címe megszerzése szempontjából az idei évben rendkívül fontos, hogy következetes teljesítménnyel rukkoljanak elő.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner ismét hangsúlyozta, a világbajnoki címe megszerzése szempontjából az idei évben rendkívül fontos, hogy következetes teljesítménnyel rukkoljanak elő.

Az elmúlt öt futamon látottak alapján lehetetlen megjósolni, melyek csapat lesz nyerő formában a soron következő versenyeken, Horner szerint éppen ezért rendkívül fontos, hogy hosszútávon nyújtson kiegyensúlyozott teljesítményt alakulata. A szakember kiemelte, még ha nem is sikerül rendszeresen nyerniük, fontos, hogy minden egyes versenyen pontokat gyűjtsenek.

„Szerintem nem véletlen, hogy öt futamon öt különböző győztes láthattunk” – fogalmazott a Red Bull Racing első embere.

„Mint ahogy az sem véletlen, hogy öt futam után élen állunk úgy az egyéni, mint a konstruktőri bajnokságban. Ezek a gumik egyértelműen kulcsfontosságú tényezők a teljesítmény szempontjából. Úgy hiszem, alapos fejtörés folyik a bokszutcában, és minden azon múlik, hogy ki képes megérteni az abroncsok karakterisztikáját, és ki képes működtetni azokat úgy, hogy versenyről-versenyre a legjobbat hozza ki belőlük.”

„Úgy hiszem, valójában akkor végeztünk igazán jó munkát, amikor nem nyertünk versenyt, hiszen sikerült felzárkóznunk. A következetesség idén alapvetően kritikus lesz majd.”

A szakember hozzátette, csapata még mindig keményen dolgozik azon, hogy megértse a Pirelli idei abroncsait, és bár egyes versenyhelyszínek más csapatoknak kedvezhetnek, ez döntő fontosságú lehet majd a bajnokság végkimenetele szempontjából.”

„Ki tudja? Lehet, hogy a következő versenyt a Caterham nyeri majd! Egyelőre úgy gondolom, a teljesítmény csapatról-csapata fog ingadozni. A legfontosabb viszont a következetesség. Öt futam után vitathatatlan, hogy feltehetőleg mi voltunk a legkövetkezetesebbek, hiszen mindkét bajnokságban az élen állunk, szóval azokon a napokon is, amikor nem a mi szájízünk szerint alakulnak a dolgok, optimalizálnunk kell a bennünk rejlő potenciált. Jó stratégiát kell kidolgoznunk, jól kell operálnunk a bokszban, és a versenyen alapvetően jó tempóval kell, hogy rendelkezzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!