Horner: A csapat az igazi vesztes, amikor versenyzői ütköznek

MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner looks on in the garage before the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2019 in Mexico City, Mexico. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-21ZQ5VHUN2111 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner állítja, mindig a csapat a legnagyobb vesztes akkor, amikor csapattársak ütköznek egy versenyen. A szakember is véleményt formált Sebastian Vettel és Charles Leclerc brazíliai balesetéről.

A két Ferrari az interlagosi futam utolsó szakaszában ütközött össze, minek következtében mindketten feladták a versenyt.

Vettel nem először keveredett bele hasonlóba: a 2010-es Török Nagydíjon még a Red Bull versenyzőjeként ütközött össze csapattársával, Mark Webberrel.

Christian Horner, az energiaital-gyárosok csapatfőnöke azt mondja, nem könnyű kezelni az efféle helyzeteket.

„A forgatókönyvtől függ, és minden csapatnak más a hozzáállása, mindenki másképp kezeli ezeket, szóval nehéz megítélnem a Ferrari helyzetét” – mondta a szakember, amikor Vettel és Leclerc balesetéről kérdezték.

„De egy ilyen helyzetben mindig a csapat a vesztes. Nyilván ez egy trükkös dolog.”

Horner azt mondja, az a nehéz ezekben a helyzetekben, hogy ami jó a csapatnak, az nem feltétlenül jó külön-külön a versenyzőknek.

„Örülök, hogy nem a mi versenyzőinkről van szó. Mindig nehéz helyzet ez. A versenyzők rendkívül versenyképes állatok, és mindig konfliktus van aközött, ami jó a csapatnak, és ami helyes az egyénnek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!