Horner: A Forma-1 tanulhat Ausztriától

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a Forma1-es futamok promóterei igenis tanulhatnak a versenynaptárba idén visszakerült Osztrák Nagydíj szervezőitől.


Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a Forma1-es futamok promóterei igenis tanulhatnak a versenynaptárba idén visszakerült Osztrák Nagydíj szervezőitől.

A spielbergi versenypályára 11 év után tért vissza a száguldó cirkusz mezőnye, a verseny szervezettségéről pedig a versenyzők, a csapatok és a rajongók is ódákat zengtek.

A korábban Österreichring, majd A1-Ring néven futó létesítményt még évekkel ezelőtt vásárolta fel a Red Bull, majd egy jelentős átalakítás után tavaly kapta meg a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) és a Formula One Managementtől (FOM) a versenyrendezés jogát.

Rengetegen látogattak ki az Osztrák Nagydíjra

Bár a Red Bull csapata nem szerepelt jól hazai közönsége előtt, Horner igenis eredményesnek ítélte meg a 2014-es Osztrák Nagydíjat.

„Azt gondolom, a verseny visszatérése fantasztikus” – fogalmazott a szakember.

„Ez az esemény a rajongókért van, szóval a mi saját frusztrációnk ebben a tekintetben irreleváns, hiszen a hétvége önmagában fantasztikus volt. Elképesztő tömeg látogatott ki, remek akciókat láthattunk, és nagyszerű volt a hangulat.”

„Azt gondolom, Dietrich Mateschitz valóban tapsot érdemel elkötelezettségéért és elképzeléséért, azért, hogy vissza akarta hozni a versenyt Ausztriába. Szerintem ez egy remek példa volt valamennyi promóter számára arra vonatkozóan, hogy mit is kell csinálni egy versenyhétvégén.”

„Igazi fesztiválhangulat uralkodott. Öt percenként valami más dolog történt a pályán.”

Légibemutatóval is szórakoztatták a nagyérdeműt

A Forma-1 az elmúlt évtizedben egy olyan irányba indult el, melyben nem a rajongói érdeklődés, hanem a pénz dönt arról, mely országok kapnak rendezési jogot. Horner elárulta, véleménye szerint a szervezőknek minden tőlük telhetőt meg kellene tenniük azért, hogy fenntartsák az érdeklődést versenyeik iránt.

„Azt gondolom, több mint 100 ezer ember látogatott ki a versenyre Ausztriában, ezeket a jegyeket nagyjából 36 óra alatt értékesítették. A belépők árai megfizethetőek voltak.”

Legendás gépcsodák és versenyzők is pályára gurultak Spielbergben

„Egy remekül megtervezett és lebonyolított esemény volt. A Red Bull kiválóan demonstrálta, hogyan is kell megrendezni egy ilyen eseményt.”

„Ez a hétvége nem a Red Bull Racingért volt, hanem a rajongókért. Dietrich pedig elismerést érdemel elkötelezettségért és elképzeléseiért.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!