Horner: A független motor a legjobb megoldás

Egy független erőforrás bevezetése volna a legjobb módja annak, hogy újra meglegyen a teljesítménybeli egyensúly a Forma-1-ben – ezt mondja Christian Horner.


Egy független erőforrás bevezetése volna a legjobb módja annak, hogy újra meglegyen a teljesítménybeli egyensúly a Forma-1-ben – ezt mondja Christian Horner.

Bernie Ecclestone és Jean Todt erre vonatkozó javaslatát mindaddig parkolópályára tették, amíg a motorgyártók elő nem állnak egy alternatív megoldással.

Horner azonban úgy véli, az eredeti elképzelés a legjobb, ezért reméli, 2017-től bevezetik majd a független gyártótól származó motorokat a Forma-1-ben.

„Szükség van egy versenyképes, független motorra” – mondta a szakember.

„Ez hozza csak vissza a megfelelő egyensúlyt az egész rendszerbe. Fennáll ugyanis egy helyzet a sportban – és most felejtsük el a Red Bullt! Ugyanis a dupla diffúzor is egy komoly csata volt a FOTA és a FOM között – ugyanígy a motor is egy nagyon erős eszköz, melynek irányítása van a Forma-1 felett.”

„A promóter és az FIA harca ez? Vagy a gyártóké? Mi sajnos ennek az egésznek a közepén találtuk magunkat. Ezért kell egyszerűsíteni a motorokat, és ezért kell csökkenteni a különbséget a legjobb és a legrosszabb erőforrás között.”

A motorgyártók egyébként már összeültek, hogy megvitassák elképzeléseiket a motorköltségek csökkentésére vonatkozóan, ezeket a javaslatokat pedig január 15-ig be kell nyújtaniuk az FIA-nak.

„A gyártók most nagy nyomás alatt vannak, január 15-ig elő kell állniuk egy elfogadható és elérhető motorral, mely megoldja a jelenlegi gondokat. Ha ez nem történik meg, akkor a független erőforrás ismét bekerül a játékba. Szóval nagy érdeklődéssel várjuk január 15-ét.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!