Friss hírek

Horner: A Mercedesnek ezt rettenetesen el kellene b*sznia

BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 04: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 04, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Lars Baron/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-215JKV4991W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner szerint Max Verstappennek legfeljebb akkor lenne esélye az idei világbajnokság megnyerésére, ha a Mercedes „rettenetesen” elszúrna valamit.

A holland pilóta szerezte az elmúlt négy versenyen a legtöbb pontot az F1-ben, a Mercedesnél pedig azt mondják, érdemes komolyan venniük Verstappent, ő ugyanis nagy fenyegetést jelenthet a vb-címért zajló küzdelemben.

Christian Horner viszont azt mondja, mivel kilenc verseny van hátra az idei bajnokságból, Hamilton előnye pedig 69 pont Verstappennel szemben, nincsenek reális esélyeik.

„Lewisnak közel háromfutamnyi előnye van kilenc versennyel a bajnokság vége előtt – szóval az kellene, hogy ne legyen ott három versenyen!” – mondta a Red Bull csapatfőnöke a Motorsport.com kérdésére.

„Szóval nagyon valószínűtlen. A Mercedesnek rettenetesen el kellene b*sznia, hogy ne nyerje meg az idei bajnokságot. A mi célunk szerintem az év második felére az lesz, hogy csökkentsük a lemaradást. És ahogy mi igyekszünk növelni az autó teljesítményét, úgy a Honda is fejlődik, ez lényegében felkészülés 2020-ra.”

Horner hozzátette, azután, hogy az Osztrák Nagydíjon bevetették jelentős fejlesztési csomagjukat, rengeteget javult az autójuk, ez pedig sokat segít a versenyzőknek is.

„Azt gondolom, a téli szabályváltozások kétségkívül ártottak nekünk abban a tekintetben, ahogy mi az első szárnnyal dolgoztunk. De csapatként egyre jobban megértettük a helyzetet, egyre jobban tudtuk alkalmazni ezeket a szabályokat, és visszanyertük az autó egyensúlyát.”

„És ehhez persze még hozzájött a gumiszerkezet változtatása is – ez a két összetevő keményen megütött bennünket a kasztnit tekintve. De az elmúlt pár hónapban nagyon komoly előrelépéseket tettünk, és remélhetőleg a szezon második felében is fejlődünk majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!