Friss hírek

Horner: A Red Bull 2022-től olyan lesz az F1-ben, mint a Ferrari!

Gőzerővel folynak a munkálatok a Red Bull Milton Keynes-i motorközpontjában, ahol a következő években az energiaital-gyárosok saját maguknak állítják majd elő V6-os erőforrásaikat is.

Miután a Red Bull jelenlegi motorpartnere, a Honda az idei szezont követően kivonul a Forma-1-ből, az osztrák istálló komoly döntést hozott meg: saját motorrészleget épít Angliában.

Miután a motorfejlesztéseket az év végén befagyasztják a Forma-1-ben, a Red Bull felvásárolta a Honda motorterveit, így hamarosan saját Milton Keynes-i központjában építi majd aggregátjait.

Bár az erőforrások összeszerelésében jövőre még szakurai központjában besegít a Honda, 2023-tól kezdve már házon belül készülnek az aggregátok. Sőt, az új motorszabályok érkezésével a Red Bull már a motorfejlesztést is saját maga végzi.

„Ami egy régi raktár volt, az most egy kisebb fejlesztésen megy keresztül!” – mondta nevetve Christian Horner csapatfőnök a Channel 4 televíziós csatornának az új motorrészleggel kapcsolatban.

„Ez lesz az otthona a motorrészlegünknek. A 25. hétben járunk, és jövő áprilisra elkészül. Hihetetlen, milyen gyorsan változik. Októberben már érkeznek a próbapadok. Meghozzák és beemelik őket egy daruval.”

„Rendkívül agresszíven szerződtetünk most embereket. Jön néhány nagyszerű tehetség, és az, hogy az Egyesült Királyságban csinálhatjuk ezt, igazán izgalmas.”

A Ferrarin kívül a jövőben tehát a Red Bull lesz az egyetlen F1-es csapat, mely egy tető alatt épít meg mindent versenyautójához – erre pedig természetesen büszkék is az osztrákok.

„Ezeket a létesítményeket használva, illetve a kasztnival foglalkozó részleggel való szinergiával mi leszünk az egyetlen csapat a Forma-1-ben a Ferrarin kívül, melynek mindene egy helyen lesz.”

Horner hozzátette, a Red Bull motorjai lesznek az első igazi brit motorok hazai földön jó néhány év után.

„Egészen a Cosworth-ig, vagy az Ilmorig kell visszamenni. Fantasztikus, hogy a Red Bull elkötelezte magát a sport iránt, az Egyesült Királyság iránt, illetve az Egyesült Királyságban lévő tehetségek iránt. Hálásak vagyunk azon szakemberek minőségéért, akiket ide tudunk csábítani ehhez a projekthez.”

„A saját kezünkbe vesszük a sorsunkat. Természetesen több felelősséggel és nagyobb munkával jár. De ugyanazokat az alapokat kell alkalmazni a kasztnigyártáshoz is, mint a motorgyártáshoz: megfelelő szakemberek, megfelelő felszerelések és megfelelő hozzáállás, illetve filozófia szükségeltetik.”

„A kasztni tekintetében már bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk rá. Sokan már most leírtak bennünket a motorgyártást tekintve: ’Hogyan tudna egy energiaital-gyártó versenyképes motort gyártani?’ De motiváltan mi csak annyit mondunk, ’igen, képesek vagyunk rá!’. És idővel ki fog derülni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!