Friss hírek
Next
Prev

Horner: A Red Bull érett döntést hozott Perezzel

MILTON KEYNES, ENGLAND - JANUARY 11: Sergio Perez of Mexico and Red Bull Racing talks with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner at Red Bull Racing Factory on January 11, 2021 in Milton Keynes, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Nehéz, ugyanakkor igazán érett döntést hozott a Red Bull Forma-1-es csapata akkor, amikor Sergio Perez szerződtetése mellett határozott – ezt mondta Christian Horner, a Milton Keynes-i istálló csapatfőnöke.

A mexikói versenyző a 2020-ban meglehetősen gyenge formát nyújtó Alex Albon helyét veszi át idén, így ő lesz Max Verstappen csapattársa az energiaital-gyárosoknál.

Mark Webber óta Perez az első olyan versenyző a Red Bull csapatánál, aki nem a juniorprogramból került ki.

„Ez egy borzasztóan nehéz döntés volt, ugyanakkor pedig szerencsések voltunk, hogy volt időnk alaposan átgondolni – lényegében az egész idény rendelkezésünkre állt” – mondta Christian Horner a Motorsport.com című internetes portálnak.

„És igazán szokatlan az, hogy egy olyan képességekkel megáldott versenyző, mint Sergio, a piacra kerül. Szóval úgy éreztük, hogy jobban járunk, ha egy tapasztaltabb versenyzőt ültetünk Max mellé 2021-re.”

„Azt gondolom, igazán érett gondolkodás volt, hogy kívülről hoztunk versenyzőt, és lehetőséget adtunk Sergiónak. Nyilvánvalóan nagyon jól vezetett tavaly – főleg a szezon utolsó harmadában.”

Albon jövőjével kapcsolatban Horner kifejtette, a Red Bull továbbra is együtt fog dolgozni a thai pilótával, hogy fejlődjön.

„Nagyon is része marad a csapatunknak – most is a szimulátorban dolgozik.”

Arra a kérdésre, hogy Perez mit tud nyújtani a Red Bullnak, a csapatfőnök kifejtette: „10 évnyi tapasztalata van a Forma-1-ben, és szerintem demonstrálta, hogy maximalizálni tudja a Pirelli abroncsait.”

„És természetesen az a rengeteg tapasztalat, amit magával hoz – azok a dobogós eredmények, amiket elért, és amilyen eredményekre képes volt olyan autókkal – egészen a tavalyi évig –, melyek közel sem voltak versenyképesek… Jó ideje ismerem Sergiót. Évekkel ezelőtt az én csapatomnál vezetett a GP2-ben, és mindig nagy érdeklődéssel követtem a pályafutását.”

„A lehetőség pedig most adta magát, Sergio szempontjából pedig abszolút volt értelme elfoglalni a Max melletti ülést idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Horner: A Red Bull érett döntést hozott Perezzel
Verstappen: Nehéz megítélni, mennyit javult az idei autónk
Verstappen a Mercedesnél? Reagált a holland a pletykákra!
Képgaléria: Pályán az AlphaTauri új autója!
Folytatja az átszervezéseket a Ferrari F1-es csapata