Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Horner: A Red Bull jövőre megerősödhet

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner állítja, csapata továbbra is komoly erőt képvisel a Forma-1-ben, és biztos abban, 2015-ben közelebb tudnak majd kerülni az idén domináló Mercedeshez.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner állítja, csapata továbbra is komoly erőt képvisel a Forma-1-ben, és biztos abban, 2015-ben közelebb tudnak majd kerülni az idén domináló Mercedeshez.

A Milton Keynes-i alakulat sorozatban négy egyéni és négy konstruktőri címet szerzett a Forma-1-ben, idén azonban nem tudta felvenni a versenyt a minden tekintetben jobb Mercedesszel.

Bár a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel távozott a Red Bulltól, Christian Horner meg van győződve arról, jövőre megerősödve térnek vissza – ráadásul Adrian Newey, a lassan háttérbe vonuló főtervező is még gőzerővel dolgozik a jövő évi autón.

„Adrian még mindig érintett a munkában. Abszolút benne van a jövő évi autó tervezésében, és mindig itt lesz a közelben” – mondta a csapatfőnök.

„Ugyanakkor nagyszerű versenyzőpárosunk is van. Komoly erő és tehetség van ebben a csapatban. Rengeteg csapat szeretne ilyen tehetségeket.”

„Itt van nekünk Daniel Ricciardo, aki demonstrálta idén, hogy igazi bajnokesélyes lehet. Egy tündöklő csillaga a jövőnek. Daniil Kvyat személyében pedig kapunk egy olyasvalakit, aki rendkívüli sebességgel és potenciállal bír, és nagyon izgalmas lesz majd látni a fejlődését.”

„Ha elég gyors vagy, akkor elég idős is. Daniil Kvyat idén fantasztikusan teljesített. Hihetetlenül gyors volt a Toro Rossóban, így megérdemli ezt a lehetőséget.”

Horner persze tudja, a jövő évi eredmények nagyban múlnak majd azon, hogy motorpartnerük, a Renault milyen fejlődést tud felmutatni a télen.

„A kilátások jók. A Renault nyilván hihetetlenül keményen dolgozik most, és azt gondolom, csökkenthetjük a hátrányunkat” – magyarázta a szakember.

„A Mercedes csodálatos munkát végzett idén, mérföldekkel a többiek előtt jártak, de rajtunk múlik a felzárkózás. Nagyon keményen dolgozunk a Renault szakembereivel, megpróbáljuk csökkenteni a lemaradást, így remélhetőleg jövőre megnehezíthetjük a dolgukat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!