Friss hírek

Horner: A Red Bull valóban tárgyalt a Volkswagennel

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner Austinban elismerte, csapata tárgyalásokat folytatott a Volkswagennel egy esetleges Forma-1-es együttműködés kapcsán.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner Austinban elismerte, csapata tárgyalásokat folytatott a Volkswagennel egy esetleges Forma-1-es együttműködés kapcsán.

Az osztrák istálló jövője továbbra sem dőlt el, a legfrissebb hírek szerint nem kizárt, hogy a Honda lesz a Red Bull motorpartnere a 2016-os idényben.

Christian Horner, a korábban sorozatban négy világbajnoki címet nyerő istálló csapatfőnöke újságíróknak nyilatkozva elárulta, hosszú távon sokáig komoly opciónak számított a Volkswagen.

„Az a nyilvánosság számára is ismert, hogy voltak tárgyalások a VW Csoporttal, de nyilvánvaló, hogy most kisebb gondjuk is nagyobb a Forma-1-nél” – mondta a szakember, utalva a német konszern dízelmotorjai körül kirobbant botrányra.

„Voltak más egyeztetések is, melyek a jövőben szintén nyilvánvalóvá válnak majd, és ígéretek is voltak. Rengeteg a spekuláció és a találgatás jelenleg, de amint minden véglegesedig, tisztán lát majd mindenki.”

Azt nem tudni, Horner kire utalt az ígéretek kapcsán, ám a legvalószínűbb, hogy a Mercedesre, mely korábban állítólag nyitott volt arra, hogy motorokat adjon az osztrák csapatnak.

Horner elárulta, vannak még opcióik, többek között jelenlegi partnerükkel, a Renault-val is tárgyalnak.

„Nyilvánvalóan folynak az egyeztetések a Renault-val, hogy megtudjuk, mik a terveik a jövő évre, de amíg el nem döntik, hogy elkötelezik-e magukat az F1 iránt, vagy sem, addig nincs miről beszélni.”

„Van egy megállapodásunk a Renault-val, mely a következő év végéig szól, és amelyről rengeteget spekulálnak. De meggyőződésem, hogy pár napon belül bejelentjük, mire jutottunk velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!