Horner: A Renault-nak a Red Bullra kellene összpontosítania - F1VILÁG.HU

Horner: A Renault-nak a Red Bullra kellene összpontosítania

HIRDETÉS

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, motorpartnerük, a Renault nagy hibát követett el akkor, amikor idei erőforrásának fejlesztését nem egy versenyautó köré összpontosította.


A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, motorpartnerük, a Renault nagy hibát követett el akkor, amikor idei erőforrásának fejlesztését nem egy versenyautó köré összpontosította.

A francia motorgyártó a Red Bullon kívül még három csapatot – a Lotust, a Toro Rossót és a Caterhamet – lát el motorokkal, és már az évadnyitón nyilvánvalóvá vált, komoly hátrányban van riválisaival, legfőképp a Mercedesszel szemben.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke az Osztrák Nagydíj után nemes egyszerűséggel elfogadhatatlannak minősítette a Renault idei teljesítményét. A szakember úgy véli, a franciák legnagyobb hátránya az, hogy a Mercedesszel és a Ferrarival ellentétben nem koncentráltak eléggé „gyári” partnerükre, tehát a Red Bullra.

„Ez is közrejátszhat a dologban, hiszen soha nem lehet elégedettséggel eltölteni minden csapatot” – mondta Horner.

„Ha megnézzük a Ferrari motorjait, láthatjuk, hogy az olaszok partnercsapatai a meglévő motorhoz igazították autóikat. A Mercedes hasonlóképp, miközben a Renault megpróbálta minden partnerét kielégíteni. ami ugyan nemes dolog, de nem a legjobb módja annak, hogy versenyképes legyen.”

Horner elárulta, a Red Bull már 2012 végén kifejezte aggodalmát a Renault idei motorjaival kapcsolatban.

„Már a 2012-es idény végén aggályaink voltak a projekt menetével kapcsolatban. A motor tervezése és építése viszont nem a mi felelősségünk – és nem is kell, hogy az legyen. Mi egy autógyártó vagyunk. És kétlem, hogy bármelyikünk is előre láthatta, hogy a Renault ennyire le lesz maradva.”

A Renault figyelme természetesen egyre inkább a Red Bull felé tolódik a jövő év tekintetében, miután a hírek szerint a Lotus Mercedes-motorokra vált jövőre, a Caterham sorsa pedig önmagában bizonytalan. Horner kifejtette, ők továbbra is elkötelezettek a franciák mellett.

„Voltak egyeztetéseink a Renault-val, és teljes mértékben elfogadják, hogy nem ilyen helyzetben kellene lennünk. Minden, amit tehetünk, hogy megpróbáljuk segíteni és támogatni őket a rendelkezésünkre álló forrásokkal annak érdekében, hogy javuljon a helyzet.”

Hirdetés

„Nyilvánvalóan komoly nehézség, hogy a jelenlegi szabályok miatt nehéz szignifikáns változtatásokat eszközölni. Viszont az üzemanyag kulcsfontosságú terület lehet a fejlesztések tekintetében – a Total készül néhány igencsak biztató újítással, a Renault viszont még csak most kezd felzárkózni oda, ahol a Mercedes már fél éve járt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!