Friss hírek

Horner: Albonnak ugyanaz a problémája az autóval, mint Gaslynak volt

SCARPERIA, ITALY - SEPTEMBER 12: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB16 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Tuscany at Mugello Circuit on September 12, 2020 in Scarperia, Italy. (Photo by Jenifer Lorenzini - Pool/Getty Images)
Egyre jobban érzi magát a Red Bull versenygépében Alexander Albon, és ez az eredményein meglátszik – állítja Christian Horner, az istálló csapatfőnöke.

A thai pilóta a tavalyi szezonban vette át Pierre Gasly helyét a Red Bullnál, miután az istálló nem volt elégedett a francia versenyző teljesítményével. Sokan megkérdőjelezik a Red Bull döntésének helyességét, mivel Albon teljesítménye is elmaradt az idei évben csapattársáétól. 

A csapat azonban többször hangsúlyozta, hogy kitartanak Albon mellett és elégedettek a teljesítményével, habár tudják, hogy az autón alakítaniuk kell, hogy a thai pilóta számára megkönnyítsék a vezethetőséget. 

„Az autó hátulja egy kicsit érzékeny lehet fékezéskor” – nyilatkozta Horner Albon problémáiról. „És úgy gondolom, ez megnehezítheti Alex életét, ahogy Pierre-ét is megnehezítette tavaly. Szóval ez olyasvalami, amire most nagyon koncentrálunk, hogy megoldjuk.”

Albon a Toszkán Nagydíj időmérő edzésén csapattársa, Max Verstappen mögött a 4. rajtpozíciót szerezte meg, ami F1-es pályafutása eddigi legjobb kvalifikációs eredménye. 

A legjobb időmérője volt a szezonban a csapattársához viszonyítva” – mondta Horner. 

„Spában és Monzában is közelebb került hozzá. Szóval valódi előrelépéseket kezdett tenni. Úgy gondolom, ahogy elkezd javulni az autó, az határozottan segít neki is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!