Horner: Amit Verstappen mutat, olyat egyszer látni egy generáció során! - F1VILÁG.HU

Horner: Amit Verstappen mutat, olyat egyszer látni egy generáció során!

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatfőnöke, Christian Horner úgy látja, Max Verstappen olyan teljesítményt nyújt jelenleg a száguldó cirkuszban, amilyet generációnként csak egyszer lát az ember.
SPA, BELGIUM - JULY 30: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Red Bull Racing Team Principal Christian Horner celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on July 30, 2023 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A holland pilóta óriási léptekkel halad pályafutása harmadik világbajnoki címe felé: a szezon eddigi 12 versenyéből 10-et megnyert, és lényegében kijelenthető, hogy hacsak valami csoda nem történik, idén is ő ül majd a Forma-1 trónjára. Christian Horner szerint a kimagasló teljesítmény, no meg az, hogy Verstappen csapattársát Sergio Perezt is ennyire felülmúlja, jól mutatja, hogy valami különlegesnek lehetünk most a szemtanúi.

„Azt gondolom, jelenleg mindenki felett áll. Alapvetően kiemelkedő volt. És az, amit most Maxszal tapasztalunk jelenleg, olyasvalami, amit egyszer látunk egy generáció során” – mondta a szakember, majd arra a kérdésre, hogy mire képes Verstappen azzal a Red Bull-lal, amivel Perez egyszerűen nem tud kimagaslót nyújtani, így felelt: „Mint az összes nagyszerű versenyzőben, benne is megvan az az extra képesség.”

„Az, amit látunk és tapasztalunk az ő esetében, az az a képesség, amivel olvassa a gumikat, a versenyt, és abszolút mindent kihoz belőle. Nagyszerű ezt látni. Azt gondolom, egyszerűen csúcsformában van jelenleg.”

A Motorsport.com a Red Bull tanácsadóját, Helmut Markót kérdezte meg arról, hogy Verstappen még mindig képes-e meglepni őt teljesítményével. A szakember azt válaszolta: „Nos, ha 8 tizedes előnyben vagy az időmérőn, akkor tudod, hogy van még némi tartalék, némi extra előny.”

„Viszont az is idetartozik, hogy mennyire okos vezetést mutat manapság. Átgondol minden előzési manővert, és hihetetlenül jól tudja olvasni a versenyeket. Ezt hallani a versenymérnökével folytatott beszélgetések során is.”

„Hihetetlen az, amit momentán mutat – de ez az egész csapatra igaz. Lényegében nincsenek 2,5 másodpercnél lassabb kerékcserék, a stratégia rendben van, és nem voltak eddig technikai gondjaink. Szóval az egész csapat hihetetlen munkát végez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!