Friss hírek

Horner az Alpine helyében leszerződtetné Ricciardót

Christian Horner Daniel Ricciardót ültetné Fernando Alonso helyére, ha ő lenne az Alpine csapatfőnöke a Forma-1-ben. A brit szakember szerint nagy kár lenne, ha a rutinos pilóta jövőre nem lehetne ott a királykategória mezőnyében.

Ricciardo 2021-ben szerződött a McLarenhez, eredeti szerződése pedig 2023 végéig kötötte volna a wokingiakhoz. Hetekkel ezelőtt azonban eldőlt, hogy a felek útjai különválnak, a rutinos ausztrál helyét pedig honfitársa, Oscar Piastri veszi majd át a csapatnál. Hogy Ricciardo hol folytatja pályafutását, az nagy kérdés: a legvonzóbb opció számára kétségkívül az Alpine lenne, mely csapat még mindig nem döntött arról, hogy ki veszi át az Aston Martinhoz távozó Alonso helyét.

De az sem zárható ki, hogy Ricciardo kihagy egy évet – hetekkel ezelőtt például elterjedt a pletyka, hogy a Mercedes szívesen alkalmazná őt tartalékversenyzőnek 2023-ban.

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy ülést adna-e Ricciardónak, ha ő lenne az Alpine csapatfőnöke, Christian Horner így felelt: „Hogy őszinte legyek, azt gondolom, feltehetően igen.”

„Nyilvánvalóan jól ismerik őt pár szezonnal ezelőttről, és nagyon egyben volt a csapatnál eltöltött utolsó idényében, dobogós eredményeket tudott szerezni, és szerintem ő az a típusú srác, akit újra lehet építeni” – mondta a szakember. „Nyilván nem volt egy nagyszerű élmény számára a McLarennél bizonyos okok miatt. De elég visszatekinteni azokra a versenyekre, amiket nálunk produkált, néhány győzelmére, dobogós eredményére, és azokra a pazar előzésekre, melyekre képes volt. Ezek még mindig benne vannak, ebben egészen biztos vagyok, csak tiszta lappal kell kezdenie.”

A Red Bull csapatfőnöke szerint Ricciardo továbbra is egy rendkívül erős versenyző, bár azt nem lehet vitatni, hogy az elmúlt években egy kicsit elveszett az F1-ben.

„Mint minden sportban, az önbizalom itt is nagyon fontos, és valamiért nem sikerült ráéreznie az autóra a két szabályrendszerben, és ez talán elvette az önbizalmát. De ettől függetlenül még egy nagyon versenyképes pilóta ő. Az ember nem felejti el, hogyan kell teljesíteni.”

„Szóval remélem, hogy kap még egy lehetőséget, és ott lesz a rajtrácson jövőre. Sajnálatos ez, mert szerintem ő egy nagyszerű személyiség, és egy igazán nagyszerű versenyző. Nyilván elveszítette egy kicsit az útját, de nagyszerű lenne látni, ha a sportban maradna.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner az Alpine helyében leszerződtetné Ricciardót
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!