Friss hírek

Horner az Aston Martinról: Jó látni, hogy a régi autónk ennyire jól megy!

Nagyon hízelgőnek tartja a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner, hogy az Aston Martin egy olyan tervezési filozófiával rendelkező autóval került hirtelen az élcsapatok közi, mint amilyet ők is fejlesztettek az elmúlt idényben.

Az Aston Martin kétségkívül a múlt hétvégi szezonnyitó legnagyobb meglepetését szolgáltatta: a csapat idei, AMR23-as kódjelű versenygépe igencsak versenyképes volt, Fernando Alonso két szabadedzésen is a leggyorsabb lett, a vasárnapi versenyen pedig az 5. helyről indulva végül a 3. pozícióban ért célba.

Az Aston Martin idei versenyautója már teljes egészében Dan Fallows technikai igazgató irányítása mellett épült – a szakember az elmúlt években a Red Bullnál tevékenykedett Adrian Newey szárnyai alatt. Fallows tavaly áprilisban látott munkához az Aston Martinnál, és úgy tűnik, érkezése igencsak jól jött a silverstone-i istállónak, mely tavaly csak a 7. helyen zárta a konstruktőri versenyt az F1-ben.

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy sajnálja-e, hogy elengedték Fallowst az Aston Martinhoz, Horner így felelt: „Nem, mert csodás csapatunk van. Mindennek fejlődnie kell, semmi sem áll egyhelyben. Azt gondolom, hízelgő látni, hogy az az autó hasonlít a miénkre, szóval nagyszerű volt ott látni hármójukat a dobogón.”

A Red Bull-főnök arról is beszélt, az Aston Martin felfejlődése az ékes bizonyítéka annak, hogy egyáltalán nem lehetetlen bekerülni a topcsapatok közé.

„Úgy gondolom, ez minden csapat felé demonstrálja azt, hogy lehetséges. Nyilvánvalóan jó munkát végeztek a télen, és azt mondják, az utánzás a hízelgés legnagyobb formája – jó látni, hogy a régi autó ennyire jól megy!”

„Véleményem szernt ezen autók működési tartománya nagyon szűkös, és minden csapat a top 3-ben látszólag a saját sémája mentén fejlesztett. Egy csapat alkalmazta a mi megoldásunkat, és előre tudott jutni vele, szóval feltételezem, hogy egy ponton majd konvergálódik a dolog, és ez megtörténhet a szezon közben.”

Honrer szerint a vasárnapi versenyen egyértelműen az Aston Martin autója volt a második leggyorsabb a mezőnyben.

„Nagyon erősnek tűntek a versenyen. Élvezetes volt ott látni Fernandót, és ez ad a 40 pluszosoknak egy kis reményt, hogy van még élet az öregfiúban is. Nagyon jól versenyzett, még mindig versenyképes az Aston pedig egy jó autónak tűnik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner az Aston Martinról: Jó látni, hogy a régi autónk ennyire jól megy!
Vasseur szerint Sainz második is lehetett volna, ha nem hibázik
Albon parádéjával a Williams az üldözők legjobbja
Hamilton ugyanolyat akar rajtolni, mint legelső F1-es futamán
Leclerc önmagát és a csapatot is okolja, amiért csak 7. lett

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!