Friss hírek

Horner az Ausztrál Nagydíjról: Nem érheti kritika az F1-et

A Red Bull Racing csapatát irányító Christian Horner szerint nem érheti kritika a Forma-1 vezetőségét azért, ahogy kezelték a március közepére tervezett Ausztrál Nagydíjat.

A száguldó cirkusz mezőnye elutazott Melbourne-be, ám miután az F1-es paddockban is felütötte a fejét a koronavírus, végül törölték a futamot.

A döntés sok rajongót igencsak felbőszített, hiszen meglehetősen későn hozták meg, a pénteki edzésnap reggelén pedig a rajongók már a kapuknál várakoztak.

Christian Horner elárulta, a Red Bull támogatta volna, hogy a pénteki edzésnapot még teljesítse a mezőny, mégsem érheti kritika az F1-et azért, hogy végül törölték a versenyhétvégét.

„Azt gondolom, nagyon nehéz ügy ez, hiszen mozgó célpontra kell lőni” – mondta Horner a Motorsport.com című lapnak. „Amikor megérkeztünk oda, senkinek nem volt pozitív tesztje.”

„És aztán lett egy pozitív esetén, a döntés pedig nyilván az lett, hogy ne versenyezzünk. Nehéz emiatt kritizálni. Arról van szó, hogy nagyon mozgó célpont.”

Horner megérti, hogy a vezetőség végül miért döntött amellett, hogy nem rendezik meg az évadnyitó hétvégét, hiszen a résztvevők és rajongók biztonsága az elsődleges.

„Azt gondolom, a legfőbb probléma az, hogy mozgó célpontra lövünk. Ha annak a srácnak korábban van pozitív tesztje, nem mentünk volna oda, és megspóroltunk volna egy utat. Kár érte, de a rajongók, a nézők, a csapattagok, de legfőképp a nyilvánosság egészsége az elsődleges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!