Horner: Az F1 megpróbálta lezárni a melbourne-i paddockot - F1VILÁG.HU

Horner: Az F1 megpróbálta lezárni a melbourne-i paddockot

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, a száguldó cirkusz megpróbálkozott azzal, hogy „hermetikusan” lezárja a melbourne-i paddockot annak érdekében, hogy megtartsa az Ausztrál Nagydíjat, a csapatok támogatását azonban nem sikerült elnyernie.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 13: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with the Red Bull Racing team before practice for the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 13, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-23CT3VZ651W11 // Usage for editorial use only //

A szezonnyitó futamot azt követően törölték, hogy a McLaren csapatának egyik tagja koronavírussal fertőződött meg, a brit istálló pedig visszalépett a versenytől.

A csapatok ugyan hosszasan egyeztettek a Forma-1 vezetőségével – ennek részleteiről ITT írtunk –, végül azonban az Ausztrál Nagydíj törléséről döntöttek.

„Nyilvánvalóan megvitattunk különféle forgatókönyveket” – mondta az Autosport című lapnak Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Szó volt a paddock lezárásáról is, illetve egyéb óvintézkedésekről. Az egészségügyi hatóság és az FIA részéről folytathattuk volna, ha a csapatok többsége ezt elfogadja. De sajnos nem így lett.”

Az elképzelés az volt, hogy a mezőny teljesíti a pénteki edzésnapot, és aztán újra kiértékelték volna a helyzetet – ebbe azonban nem ment bele a csapatok többsége.

Horner elárulta, a Red Bull azon istállók között volt, melyek támogatták a verseny megrendezését, így „frusztráló”, hogy végül nem így lett.

„Nyilván nagyon kiábrándító, hogy nem versenyezhetünk. De a személyzetünk egészségét is figyelembe kell vennünk, és végül az FIA és a promóter úgy döntött, törli az eseményt. Ez persze frusztráló.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!