Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Horner: Az F1 megpróbálta lezárni a melbourne-i paddockot

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, a száguldó cirkusz megpróbálkozott azzal, hogy „hermetikusan” lezárja a melbourne-i paddockot annak érdekében, hogy megtartsa az Ausztrál Nagydíjat, a csapatok támogatását azonban nem sikerült elnyernie.

A szezonnyitó futamot azt követően törölték, hogy a McLaren csapatának egyik tagja koronavírussal fertőződött meg, a brit istálló pedig visszalépett a versenytől.

A csapatok ugyan hosszasan egyeztettek a Forma-1 vezetőségével – ennek részleteiről ITT írtunk –, végül azonban az Ausztrál Nagydíj törléséről döntöttek.

„Nyilvánvalóan megvitattunk különféle forgatókönyveket” – mondta az Autosport című lapnak Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„Szó volt a paddock lezárásáról is, illetve egyéb óvintézkedésekről. Az egészségügyi hatóság és az FIA részéről folytathattuk volna, ha a csapatok többsége ezt elfogadja. De sajnos nem így lett.”

Az elképzelés az volt, hogy a mezőny teljesíti a pénteki edzésnapot, és aztán újra kiértékelték volna a helyzetet – ebbe azonban nem ment bele a csapatok többsége.

Horner elárulta, a Red Bull azon istállók között volt, melyek támogatták a verseny megrendezését, így „frusztráló”, hogy végül nem így lett.

„Nyilván nagyon kiábrándító, hogy nem versenyezhetünk. De a személyzetünk egészségét is figyelembe kell vennünk, és végül az FIA és a promóter úgy döntött, törli az eseményt. Ez persze frusztráló.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!