Horner: Az FIA-nak komoly takarításra lesz szüksége a Wolfftól érkező levelek miatt - F1VILÁG.HU

Horner: Az FIA-nak komoly takarításra lesz szüksége a Wolfftól érkező levelek miatt

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner azt mondja, az idei bajnoki küzdelem teljesen más, mint amilyeneket az energiaital-gyárosok korábban folytattak a száguldó cirkuszban. A szakember szerint rengeteg politikai játszma zajlik a háttérben a színfalak mögött – főleg a Mercedes részéről.
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Az osztrák istálló idén elképesztő csatát vív a Mercedesszel a bajnoki címért, és bár jelenleg 33 pontos hátrányban van a konstruktőri versenyben, Max Verstappen lemaradása mindössze 2 pont Lewis Hamilton mögött.

A két istálló ráadásul nemcsak a pályán, hanem azon kívül is megvív egymással, a színfalak mögött ugyanis komoly politikai játszmák zajlanak – főleg a versenyautók szabályosságát illetően.

„Amikor a McLaren ellen harcoltunk a világbajnoki címért és Lewis náluk versenyzett, és amikor a Ferrari ellen harcoltunk, ahol ott volt Fernando Alonso és Stefano Domenicali, az egy nagyon más légkör volt, mint most” – idézi Hornert a PA hírügynökség.

„Itt úgy érzem, sokkal több politika zajlik a háttérben. Az FIA-nak annyi Totótól érkező levele lehet, hogy egy komoly takarításra lesz majd szükségük az év végén!”

„Toto korábban nem volt még olyan helyzetben, hogy igazi kihívójuk legyen. Egy nagyon versenyképes csapatot örökölt meg Ross Brawntól, és nagyszerű munkát végzett azzal, hogy ezt megtartotta, de ez az első alkalom, hogy ilyen nyomás nehezedik rá, és az emberek másképp reagálnak a nyomásra.”

Horner a versenyzőkről is ejtett néhány szót: miközben Lewis Hamilton nyolcadik világbajnoki címéért harcol, Verstappen első diadalára pályázik. És bár a Mercedes versenyzője többször utalt arra, Verstappen érzi a nyomást, Horner szerint valójában Hamiltonnak van nehéz dolga.

„Lewis imád mások agyával játszani, Max viszont nem foglalkozik ezzel. És amikor mutatsz egy ujjal valamerre, akkor három ujj mutat vissza rád: szóval az, aki igazán érzi a nyomást, az Lewis.”

„Azért harcolt, hogy minden idők legsikeresebb versenyzője legyen, ő a világbajnoki cím védője. Max 23 éves, rengeteg év áll előtte, és az idei szezonnak esélytelenként vágott neki. Szóval élvezi a versenyzést, a kihívást, és megvan az az előnye, hogy fiatal.”

„Az idő nem áll meg, Lewis pedig rengeteg mindent elért már, egy fenomenális bajnok, de mindig ott lesz egy új generáció.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!